Sausainiai · Skoniai

Marokietiški migdolų sausainiai

Migdoliniai sausainiai – ypatingam svečiui, saldžiai dovanėlei, namų akcentui, skanėstui, kuris nuramina… Jie – dievų maistas – ką aš galiu daugiau pridurti. Panaši panegirika jau skambėjo mano ankstesniuose postuose, o ypač šiame. Dabar atėjo laikas persikelti iš Italijos į Afriką. Marokietiški migdolinukai pavergė mane iš karto, vos tik perskaičiau receptą. Tačiau, man tik pasirodė, kad – viens du ir jau deduosi į burną, – pavyko tik iš ketvirto karto! Tačiau, šį kartą jie yra tokie, kokie ir turėtų būti kvapnūs, minkštučiai, tirpstantys… Šventiniam stalui jie, tiesiog, būtini! O ir procesas – greitas, rezultatas – užtikrintas. Tiesa, būtina griežtai laikytis gaminimo instrukcijos – pavyks iš pirmo karto! Ir dar – stengiausi dėl jūsų – perskaičiau ir peržiūrėjau ne vieną receptą ir vaizdo įrašą. Nors jau prieš metus turėjau šiokius tokius įgūdžius, bet, pasirodo – to nepakako.

Reikės:
  • 125 g migdolų miltų
  • 100 g cukraus (naudoju pudrą)
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 citrinos žievelės
  • 1 apelsino žievelės
  • 1 žiupsnelio cinamono
  • 1 žiupsnelio geriamosios sodos
  • 1 mažo šaukštelio migdolų esencijos
  • cukraus pudros (traškiai plutelei)
Gaminimas:
  1. Migdolų miltus sumaišykite su cukraus pudra.
  2. Įdėkite po mažą žiupsnelį cinamono ir sodos – sumaišykite.
  3. Sudėkite tarkuotas citrinos ir apelsino žieveles, dar kartą viską permaišykite.
  4. Įpilkite migdolų esencijos ir, viską sumaišę, dėkite į šaldytuvą 15 minučių.
  5. Atskirame inde suplakite iki standumo baltymus, mentele gražiai įmaišykite į migdolinę masę – pasistenkite, kad neliktų sausų miltų.
  6. Šaukšteliu kabinkite masę ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikite tarp sausainių tarpus.
  7. Ant kiekvieno kauburėlio dosniai užberkite cukraus pudros.
  8. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Minkšti! O, tai kas minkšta – labai tinka žiemai. Kvapnūs! O, tai kas kvapnu – labai tinka šventėms. Mėgaukitės!

Dar šis bei tas…

Migdolų miltus pasigaminau pati. Apie tai pasakojau ne viename poste, kur buvo jie naudojami. Labai džiaugiuosi, kad šį kartą pamačiau video, kaip italai juos pasigamina namuose. Apie tai – atskirame įraše, – galiu tik trumpai pasakyti, kad pirmiausia reikia juos pavirti, paskui nulupti odelę, palaukti, kol apdžius, o, tada – sumalti.

Ten kur nurodyta mažą žiupsnelį ar mažą šaukštelį – taip ir darykite – vos vos cinamono, druskos ir patį mažiausią šaukštelį migdolų esencijos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *