Salotos · Skoniai

Liežuvio salotos

Įsibėgėjęs šventinis laikotarpis ir nesibaigiantys stalo reikalai. Vargina, bet teikia džiaugsmo – pasigaminti ir išragauti naujus patiekalus, kalbėti apie skonius ir poskonius, jų dermę su gėrimais ir mintimis nukeliauti į kitas šventes, kai “dar ir tai tikrai reikės pagaminti” – nes nebuvo galima visa tai sutalpinti į dvidešimt keturias valandas ar buvo ne visai taip suplanuotas laikas…

….metai skaičiuoja paskutines savo valandas ir tuoj kelsime taures už šiuos gerus ar pakenčiamus, bet jau slenkančius į praeitį metus su viltimi, kad kitais tai jau tikrai sulauksime Laimės paukštės, kad ji tikrai neaplenks mūsų namų. Bet jeigu ji tik viena tokia skraido, tai kodėl ji turėtų pasirinkti būtent mus? Ar mes buvome ypatingesni už kitus, geresni ar nors kruopelę prisidėjome prie globalių problemų, kenčiančių nuo karo ar besivaduojančių nuo bado? Ar tik sėmėme iš bendro aruodo, o įdėti nepanorėję manėme, kad kiti – kvailesni lai duoda ir šelpia, o mes pažiūrėsime už kampo, – maža ką, gal jų karma atpirks mūsiškes nuodėmes…

… bet reikia grįžti į virtuvę ir pasigaminti Naujųjų sutiktuvėms labai paprastą patiekalą – savęs nevarginant, gal būt net atplaiduojant. Jeigu kam patinka pjaustyti mišraines, tai šis darbas Jums. Jeigu to nemėgstate (kaip aš), nusiriminkite – bus daug mažiau reikalų nei su baltąja mišraine.

Dešimt minučių ir patiekalą galima dėti ant stalo – su salotų dubeniu ar padėliotą į stiklines taures. Man patinka antrasis būdas – vaišių stalas neatrodys pernelyg plokščias.

Žalios spalvos? Aha – žalių arbatinių žvakučių! Raudonšonių obuolių? O taip! Padėliotų taip, tarsi būtų sukritę nuo Kalėdinio medžio.;)

Reikės:
  • 300 g virto liežuvio (galima naudoti ir žvėrienos)
  • 0,5 svogūno
  • 70 g poro
  • 1 saujos petražolių (galima naudoti ir šaldytas)
  • 3 v.š. konservuotų žirnelių
  • 2 v.š. majonezo
  • 1 a.š. krienų
  • žiupsnelio druskos
  • juodųjų pipirų
Gaminimas:
  1. Virtą liežuvį supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Pasmulkinkite svogūnus, porus ir petražoles.
  3. Sudėkite prieskonius, majonezą ir krienus.
  4. Viską išmaišykite didesniame dubenyje.
  5. Patiekite salotinėje ar gilesnėse stiklinėse taurėse (galima naudoti ledaines).
  6. Skanaukite!

Gražių Jums švenčių!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *