Kai namai pakvimpa keptais obuoliais, tai jau RUDUO. Vaikystėje mama pririnkusi prijuostėje obuolių iš karto juos pašaudavo į krosnį. Nekantriai laukdavom, po to pamiršdavom, o kai atsimindavom, jie jau pravėsę pūpsodavo ant priekrosnio. Tai buvo laikas, kai nereikėjo rūpintis sveiku maistu, nes jis visas buvo toks, o kepti obuoliai – sveikiausias desertas. Dabar, kai grįžtama prie natūralaus maisto, pagardinus juos šaukšteliu cukranendrių cukraus, žiupsneliu cinamono, šie taps rudens vakaro kulminacija, kai nuvargęs kūnas minkštą ir kvapnų kąsnelį priims be išlygų.
Ilgai įrodinėti, kokie jie geri, nėra tikslo – apie tai dėsčiau – kepti obuoliai sveikatai – ko dar nežinojote, o kai jau sužinojote, kibkim į darbą!
Reikės:
- keleto rudeninių obuolių
- šaldytų vyšnių ir aviečių
- keleto šaukštelių rudojo cukraus
- keleto šaukštelių tirpinto sviesto
Gaminimas:
- Obuolių imame tiek, kiek norisi.
- Šiek tiek nupjauname viršutinę dalį (dangteliui).
- Išskobiame sėklalizdžius (tik nepersistengiam, nes turi likti šiek tiek obuolio, kad neištekėtų įdaras).
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame paruoštus vaisius.
- Į padarytas ertmes dedame po pora šaldytų vyšnių+vieną avietę.
- Ant viršaus užberiame šaukštelį rudojo cukraus ir šaukštelį tirpinto sviesto.
- Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.
- Kai obuoliai gerai apkepa, išimame juos iš orkaitės, uždedame “kepurėles”, pakepam dar 10-15 minučių.
- Atvėsusius pabarstome cukraus pudra.
- Šiltus galima patiekti su plakta grietinėle, o atvėsę ir šiaip nuostabūs..
Obuolingo Jums rudens!
Dar šis bei tas…
Kepimo laikas yra orientacinis – labai priklauso nuo obuolių.
Obuolius galite įdaryti tik cukrumi ir sviestu – turėsite karamelinį įdarą.