Kremai · Skoniai

Plikytas kepinių kremas

Ar kepsite vasariškąją tarteletę (la tartelette, pranc.), ar gaminsite prancūzų klasika vadinamus Paris-Brest, ar įdarytus plikytus pyragaičius, jums prireiks plikyto kepinių kemo. Jį visai nesudėtinga pasigaminti,  reikia tik nuotaiką gerą sukurti, pvz., gerą muziką įsijungti, nes teks nemažai mentele pasidarbuoti. Man patinka klausytis: //www.youtube.com/watch?v=4ZHwu0uut3k . Ir neišsigąskit, nes viską atpirks rezultatas! Jeigu jau sugundžiau prancūziškais kepiniais, tai delsti neverta! Pradžiai pateiksiu 3 receptus.

Paris-Brest pyragaitis
Paris-Brest pyragaitis
Pirmasis receptas (Paris-Brest pyragaičiams)
Reikės:
  • o, 5 litro pieno
  • 125 gramų cukraus
  • 1 kiaušinio trynio
  • 50 gramų krakmolo (geriau kukurūzų)
  • 300 sviesto
  • 150 riešutų kremo (gaminant Paris-Brest pyragaičius jis sumaišomas su plikytu kremu)
Gaminimas:
  1. Pieną paverdam su vanilės ankštimi ar su vanilės esencija.
  2. Kiaušinį suplakam su cukrumi iki baltumo.
  3. Dedam krakmolą, maišom toliau.
  4. Iš pieno išimam vanilės ankštį, leidžiam jam pravėsti, nuimam susidariusią plutelę ir pilam srovele į kiaušinių-cukraus-krakmolo mišinį (ne visą – paliekam šiek tiek puode).
  5. Mentele intensyviai sukam, kol gausim vientisą masę.
  6. Gautą masę pilam atgal į puodą (kur likę yra truputis pieno), statom ant vidutinio kaitrumo ugnies, toliau intensyviai maišom.
  7. Maišant ir kaitinant kremas pradeda greitai tirštėti, užverda (tai užima apie minutę laiko).
  8. Užvirę kremą, sumažinam kaitrą,  dar truputį pamaišom ir nukeliam.
  9. Kremą supilam ant maistinės plėvelės, išlyginam, palaukiam kol atauš, tada užlenkiam plėvelę – tokią “pakuotę” siunčiam į šaldytuvą.
  10. Užpildams kremas paruoštas! Beliks tik išėmus viską dar kartą permaišyti ir kloti ant kepinio!
tartaletė su avietėmis ir morengais
Tartaletė su avietėmis ir morengais
Antrasis receptas (Tartaletei)
Reikės:
  • 0,5 litro pieno
  • 1 kiaušinio
  • 3 kiaušinių trynių
  • 80 gramų rudojo cukraus
  • 50 gramų miltų
  • 1 vanilės ankšties arba 1 šaukštelio vanilės esencijos
Gaminimas:
  1. Pieną paverdam su vanilės ankštimi ar vanilės esencija.
  2. Kiaušinį ir trynius suplakam su cukrumi iki baltumo.
  3. Dedam miltus, maišom toliau.
  4. Iš pieno išimam vanilės ankštį, leidžiam jam pravėsti, nuimam susidariusią plutelę ir pilam srovele į kiaušinių-cukraus-miltų mišinį (ne visą – trečdalį paliekam puode).
  5. Mentele intensyviai sukam, kol gausim vientisą masę.
  6. Gautą masę pilam atgal į puodą (kur likę truputis pieno), statom ant vidutinio kaitrumo ugnies, toliau intensyviai maišom.
  7. Maišant ir kaitinant kremas pradeda greitai tirštėti, užverda (tai užima apie minutę laiko, tačiau reikia atidžiai stebėti, kad masė nepradėtų kibti prie puodo dugno ir formuotis tešla. Mums reikia gauti kreminę konsistenciją!).
  8. Užvirę kremą, sumažinam kaitrą,  dar truputį pamaišom ir nukeliam.
  9. Kremą supilam ant maistinės plėvelės, išlyginam, palaukiam kol atauš, tada užlenkiam plėvelę – tokią “pakuotę” siunčiam į šaldytuvą.
  10. Užpildams kremas paruoštas! Beliks tik išėmus viską dar kartą permaišyti ir kloti ant kepinio!
Trečias receptas prancūziškai tartai "Tropezietė"
Reikės:
  • 250 g pusiau nugriebto pieno
  • 6 g vanilės ankšties
  • 40 g kiaušinių trynių (2 vidutinio dydžio)
  • 42 g cukraus
  • 12 g kukurūzų krakmolo (galima ir bulvių)
  • 10 g miltų
  • 4 g želatinos
  • 20 g sviesto
Gaminimas:
  1. Pieną su vanilės ankštimi paverdame ant silpnos ugnies, sandariai uždengę maistine plėvele, kad susidarytų kondensatas.
  2. Atskirame inde suplakame kiaušinio trynius iki baltumo, įdedame cukrų, miltus, kramolą, viską permaišome.
  3. Į plakinį plona srovele pilame pakaitintą pieną. Trečdalį pieno paliekame.
  4. Kondensatą, susidariusį ant plėvelės, grąžiname į puodą.
  5. Pieno likutį dar kartą pakaitinam iki užvirimo, supilam gautą ruošinį, intensyviai maišom, nenukeldami nuo ugnies, kol gaunam vientisą masę.
  6. Sudedam mažais gabalėliais supjaustytą sviestą, viską maišom labai intensyviai, kol dar kartą viską sujungiam. Kai masė tampa glotni – “kremiška” – nukeliam nuo kaitros, atvėsusį kremą išimam į plokščią lėkštę, uždengiam maistine plėvele, porai valandų talpinam į šaldytuvą.

Dar šis bei tas…

Visi trys gamybos būdai yra panašūs – šiek tiek skiriasi ingredientai.

Kaitinant pieną, galima plona srovele įberti cukraus – pienas neprikibs prie indo dugno.

Į antrąjį įmaišius 200 gramų plaktos grietinėlės, gausim puikų derinį tartaletei.

Pirmąjį kremą papildžius  riešutų kremu,  sviestu ir viską išsukus iki balkšvos masės,  gausime Paris-Brest pyragaičių užpildą.

Tarte tropésienne skirtą kremą reikia, taip pat, papildyti plakta grietinėle.

Kepinių kremą visada reikia atšaldyti. Pravėsusią masę suplokite,  įvyniokite į maistinę plėvelę arba sudėkite į plokščią indą ir uždenkite maistine plėvele taip, kad ši liestų kremo paviršių;  kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą arba, jei norite kremą naudoti greičiau – patalpinkite 15-20 minučių į šaldiklį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *