Salotos · Skoniai

Burokėlių salotos su burata

Kol viskas šviežia taip smagu atsiraičius rankoves pasinerti į užburiančią stichiją. Dažnai tai būna varginantis procesas, su kalnu neplautų indų ir rakandų, pritaškytų paviršių bei maisto likučių. Ir čia kaip nusiteiksi. Jeigu vaizduotėje susikursi norimą rezultatą, patirsi malonumą – tekstūros, kvapai, spalvos, dėlionės taip įtrauks, kad net širdis tankiau plakdama tam pritars, o nuovargis pasitrauks toli į kampą, kaip nepageidaujamas, ir nedrįs artintis nei per pėdą net kitą dieną. Ten kur vyksta gražūs dalykai – jam ne vieta!

Apie kūrybiškumą arba, kad žmogus yra iš esmės kūrybiškas esybė, mokslininkų išsamiai išaiškinta ir aprašyta. Tačiau, įkvėpimas kurti ateina ne kasdien. Kartais – ūūūū, kaip reikia šaukti… ir neatsišaukia. O labai lauki, nes žinai, kokį malonumą patirsi. Ir kas gi tas kenkėjas, kuris neleidžiai žmogui, kad ir kasdien mėgautis darbu?

Atsakymo vis dar ieškau…

Burokėlių salotos su burata
Reikės:
  • 5 mažų burokėlių (galima naudoti ir didesnius)
  • 1 didesnės kriaušės
  • 1 apelsino
  • 1 pakuotės buratos = 100 g
  • 2 a.š. šviežio medaus
  • 2 a.š. rudojo cukraus
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 saujos graikinių riešutų
  • sezamų/juodgrūdės sėklų apibarstymui
Salotoms paruošti burokėliai
Gaminimas:
  1. Burokėlius iškepame iš vakaro.
  2. Nulupame, supjaustome skridinėliais, sudedame į serviravimo lėkštę, apšlakstome citrinų sultimis.
  3. Ant viršaus sudedame pusę, stambesniais kubeliais supjaustytą, kriaušės, apšlakstome medumi, pabarstome ruduoju cukrumi.
  4. Viduryje dedame buratos sūrį, įpjauname, kad pratekėtų grietinėlė, apšlakstome aliejumi.
  5. Iš kraštų padėliojame apelsinų skilteles.
  6. Pabarstome juodgrūdės/sezamų sėklomis arba abejomis, trumpai keptuvėe pakepintais graikiniais riešutais.
  7. Palaukiame pusvalandį, kol susistovės skoniai.
  8. Skanaujame!

Dar šis bei tas…

Jeigu skonio būtų, per mažai, pakartokite citrinų sulčių, cukraus+ medaus, aliejaus pagardus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *