Neįtikėtinai greitai paruošite lengvą sveiką sriubytę, jeigu tik atrasite šaldytuve brokolį arba parduotuvėje nepraeisit abejingai pro šią vertingą daržovę. Apvirta, ji puiki mėsos, žuvies palydovė, tačiau labai dera kepiniuose (mano išbandytas kišas su daržovėmis), salotose. Sriubai, pasmulkintus šios daržovės žiedynėlius, išvirti neužtruksit nei penkių minučių. Beliks sutrinti, paskaninti, kuo mėgstate. Kaip gardinau ją aš, sekite žingsnis po žingsnio.
Reikės: (2 porcijos)
- 1 didesnio brokolio
- 0,7 l sultinio (galima imti daržovių sultinį arba kokį kitą, savo mėgstamą)
- 0,5 citrinos sulčių
- 1 v.š. sviesto (galima naudoti lydytą)
- 1 svogūno
- 4-5 skiltelių česnako
- 1 saujos graikinių riešutų
- 2 romaninių salotų lapų
- druskos, pipirų
- grietinėlės (pagal poreikį)

Gaminimas:
- Romaninių salotų lapus nuplikiname verdančiu vandeniu, paliekame atvėsti.
- Supjaustome svogūną ir česnaką, lengvai pakepiname svieste.
- Užverdame sultinį, sudedame brokolio apvirtus žiedynėlius, tęsiame virimą 3-4 minutes, įdedame pagal skonį druskos.
- Sudedame pakepintus česnakus ir svogūnus, minutę kitą paverdame, nukeliame puodą nuo kaitros, o sriubos turinį sutrinam elektriniu maisto trintuvu (blenderiu).
- Salotų lapus sudedme į sietelį, kad išbėgtų vanduo.
- Į paruoštus dubenėlius dedame nusausintus, pasmulkintus salotų lapus, pilame sriubą, paskaniname citrinos sultimis, pipirais, grietinėle.
- Ant višaus užbarstome kapotų riešutų, ploną citrinos griežinėlio puselę (nebūtinai).
- Skanaujame vieną arba su skrudinta duona.
Mėgaukimės daržovingomis dienomis!
Dar šis bei tas…
Vietoj natūralaus sultinio galima imti ir koncentruotus jo kūbelius.
Jeigu turite špinatų, jie puikiai tiks paskaninti sriubą vietoj romaninių salotų lapų.