Skoniai · Sumuštiniai · Užkandžiai

Sumuštinukai su figomis ir pelėsiniu sūriu

Dažnai ieškome kažko ypatingo. Tačiau, iš to, ką randi namuose galime sudėlioti dėlionę, puikiai tinkančią popietės susitikimams, vakarojimui prie TV ar užkandžiui prie vyno taurės.

Štai krepšelyje įsitaisiusi bagetė, šaldytuvo lentynoje mėlyno pelėsinio sūrio gabaliukas, o toliau… vaizduotė išsilaisvina – dėliojame sumuštinį, kuris, tikiu, abejingu nepaliks nei vieno.

Sumuštinukai su figomis
Sumuštinukai su figomis
Reikės:
  • 1 prancūziško batono (bagetės)
  • 4-5 šviežių figų
  • graikinių riešutų
  • mėlyno pelėsinio sūrio
  • medaus
  • sviesto
  • mėtų lapelių
Gaminimas:
  1. Bagetę supjaustome 0,5 cm storio įstrižomis riekelėmis, patepame sviestu, pakepiname orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 5-7 minutes.
  2. Sausoje keptuvėje pakepiname riešutus, kol pradeda sklisti aromatas.
  3. Figas nuplauname, nusausiname, supjaustome į 4 dalis, o jeigu vaisius didesnis, padalijame į dar smulkesnius gabaliukus.
  4. Ant bagetės riekelių padėliojame pelėsinio sūrio trupinių, įterpiame figos gabaliukus.  
  5. Padėliojame laužytų graikinių riešutų, pašlakstome medumi.
  6. Puošiame mėtų lapeliais.

Skanaujame!

Dar šis bei tas…

Jeigu nusipirkote daugiau vaisių, neišvaizdžius, pasitrynusius galite paversti sumuštinių užtepėle – bus daugiau skonio. Jums tereikės išskobti figų vaisiaus vidų, sudėti į nedidelį prikaistuvį, įdėti truputį rudojo cukraus, pakaitinti, pabaigoje įspausti citrinos sulčių ir užtepėlė paruošta!

Mėtų lapeliai sumuštiniams suteikia tam tikro charakterio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *