Bandymas pagaminti sveikatai palankesnį tinginį. Mintis atėjo ne išniekur. Akys pavargo žiūrėti į kondensuotą avižų pieną. Nepamenu, kodėl aš jį nusipirkau. Tikrai nepasakysiu. Bet kad taip ir nepnaudojau, tai faktas. Bet išmest gero daikto nesinorėjo. Bet kaip tą gerą padaryti dar geresniu, ilgai teko laukti. Bet vieną dieną…

Reikės:
- 1 skardinės sutirštinto saldaus avižų pieno
- 180 g dietiškų (be cukraus) sausainių
- 100 g grikių trapučių su bolivine balanda
- 4 v.š. kakavos
- 100 g kokosų aliejaus
- 20 g juodojo šokolado (nebūtinai)
- smulkintų džiovintų obuolių (nebūtinai)
- džiovintų svarainių (nebūtinai)
Gaminimas:
- Didesniame dubenyje smulkiai sulaužome sausainius ir trapučius.
- Prikaistuvyje, ant nedidelės kaitros, štirpiname kokosų aliejų, supilame skardinę avižų kondensuoto pieno, maišome, kol abu ingredientai apsijungs.
- Sudedame kakavą, viską permaišome, kaitiname, kol masė taps tiršta ir vienalytė.
- Šitame etape galima sudėti džiovintus vaisius, jeigu kam patinka.
- Gautą mišinį supilame ant sausainių ir traškučių gabalėlių, maišome, kol nelieka sausų trupinių.
- Skanėstą supilame į nedidelę formelę arba suvyniojame į kepimo popierių, kai tai darėme lipdydami tradicinį tinginį.
- Paslegiame ir laikome vėsiai keletą valandų.
- Ištirpiname juodąjį šokoladą, apšlakstome juo sustingusį skanėstą.
- Skanu pusryčiams su kava balinta avižų pienu.
Sveikai ir žvaliai link išsvajoto pavasario!