Skoniai · Vafliai

Vafliniai rageliai

Vafliai yra vafliai – su niekuo jų nesutapatinsi – tokia tai yra kepinių kategorija. O kiek yra jų receptų ir kaip įvairiai jie yra pritaikomi! Nuo vaflinių saldainių iki didžiulių lakštų iš kurių galima sumontuoti didelį skanų tortą arba susluoksniuoti vaflinį desertą, arba tiesiog susukti ragelį ir į jį prisidėti braškinių ledų.

Viešėdama Prancūzijoje dar tada, kai Lietuvoje nebuvo šiuolaikinių prekybos centrų, – stebino ten esančių prekių įvairovė. Grįžtant į namus reikėdavo būtinai lagaminą prikimšti neregėtom, prekėm, tenykščiais skanėstais. Atsimenu, lauktuvėms vietiniai labai rekomendavo gofrus (pranc. “goffres”) – “C’est très très bon” (pranc. “labai labai skanu”). Bet kaip labai labai brangu” – pagalvojau tada – “kosmosas”. Kai jų atsirado ir pas mus – ir dabar jie neatrodo pigūs. Žinoma, uždėtas vaflinis diskelis su įdaru ant karštos garuojančios kavos, nesiginčysiu, maloniai veikia gomurį. Pripažinkim – visada už malonumą sumokam.

Bet šiandien noriu pristatyti vaflinius ragelius, į kuriuos galite dosniai prikrauti ledų, kad ir vyšninių – gaila, ką tik baigėsi jų laikas. Nieko nepadarysi, teks traukti iš stalčių šaldytas.

Vaflinis ragelis su ledais yra skanėstas Nr.1. O gal Nr2? Kažkam kitam skyriau pirmą numerį… Ai, ar atsiminsi čia viską – vasara tiek pažeria gėrybių, kad tik spėk suktis.

Na, tai kibkim į darbą. Produktai? – Paprasčiausi.

Ačiū draugei už šį receptą – po daugelio bandymų geriausiai pavykę vafliai.

Reikės:
  • 5 kiaušinių
  • 200 g sviesto
  • 1 st. cukraus
  • 1 st.miltų
  • trupučio vanilinio cukraus
Gaminimas:
  1. Kiaušinius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
  2. Sudedame išsijotus miltus, išmaišome.
  3. Supilame ištirpintą sviestą.
  4. Elektriniu plakikliu išsukame viską iki vientisos masės.
  5. Palaukiame 10-15 minučių kol tešla subręs.
  6. Įkaitiname vaflinę, samčiu įpilame į vidurį keptuvės šiek tiek tešlos, uždengiame ir laukiame kol vaflis gražiai apkeps.
  7. Iškepusį dedame ant piltuvėlio formos (parduodama kartu su vafline) ir kol karštas suvyniojame ragelį.
  8. Procesą kartojame, kol baigiasi tešla.

Skanaujame!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *