Kartais jie atsibosta, nenori į jų pusę net pažiūrėti, ignoruoji mėnesį ar net daugiau. Ypač tas superpliusinis vartojimas atsiranda pavasarį, kai žiemą natūraliai dedančios vištos turi pailsėti – o tu esi prisiekęs natūrapatas ir davęs sau įžadus nevalgyti parduotuvės kiaušinių.
Bet vištytės žino, kada reikia pasistengti – nepatingi – prieš Vėlykas prideda pintines, tik imk ir kepk pyragus ir visokias pautienes… – ups! – dabar fritatos – atsiprašau… Tai, va, visokias fritatas, omletus, benediktus ar štai šiuos švelnius, kaip pienės pūkas – debesėlius. Prie jų neužtruksite nei 20 minučių, ir jau kitokie pusryčiai stebins draugą, sutuoktinį ar mylimą vaiką.
Reikės:
- kiaušinių
- druskos
- pipirų
- svogūno arba česnako laiškų
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Išklokite skardą kepimo popieriumi.
- Atskiruose dubenėliuose atskirkite baltymus nuo trynių.
- Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų.
- Į kepimo skardą dėkite po šaukštą baltymų, o kiekvieno “debesėlio” viduryje padarykite duobutes, įdėkite kepti.
- Baltymus kepkite apie 5 minutes.
- Ištraukę skardą, į debesėlio vidurį dėkite po kiaušinio trynį.
- Grąžinkite patiekalą į orkaitę, kepkite dar apie 5 minutes.
- Iškeptus kiaušinius pabarstykite druska, pipirais, svogūnų laiškais.
- Patiekite su fetos sūrio gabalėliu, prancūziškos bagetės riekele.
Lengvų, Jums, kaip šie debesėliai, pusryčių!
Dar šis bei tas…
Labai skanu šviežios bagetės gabalėlius keletui minučių palikti orkaitėje – šiek tiek padžiūvęs batonas nuostabiai dera prie šio patiekalo.
Šviežių daržovių dubenėlis labai tiks į palydą, bet gali būti tik pomidorai.