Kiaušinių patiekalai · Skoniai

Kiaušinių debesėliai

Kartais jie atsibosta, nenori į jų pusę net pažiūrėti, ignoruoji mėnesį ar net daugiau. Ypač tas superpliusinis vartojimas atsiranda pavasarį, kai žiemą natūraliai dedančios vištos turi pailsėti – o tu esi prisiekęs natūrapatas ir davęs sau įžadus nevalgyti parduotuvės kiaušinių.

Bet vištytės žino, kada reikia pasistengti – nepatingi – prieš Vėlykas prideda pintines, tik imk ir kepk pyragus ir visokias pautienes… – ups! – dabar fritatos – atsiprašau… Tai, va, visokias fritatas, omletus, benediktus ar štai šiuos švelnius, kaip pienės pūkas – debesėlius. Prie jų neužtruksite nei 20 minučių, ir jau kitokie pusryčiai stebins draugą, sutuoktinį ar mylimą vaiką.

Reikės:
  • kiaušinių
  • druskos
  • pipirų
  • svogūno arba česnako laiškų
Kiaušinių debesėliai

Gaminimas:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Išklokite skardą kepimo popieriumi.
  3. Atskiruose dubenėliuose atskirkite baltymus nuo trynių.
  4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų.
  5. Į kepimo skardą dėkite po šaukštą baltymų, o kiekvieno “debesėlio” viduryje padarykite duobutes, įdėkite kepti.
  6. Baltymus kepkite apie 5 minutes.
  7. Ištraukę skardą, į debesėlio vidurį dėkite po kiaušinio trynį.
  8. Grąžinkite patiekalą į orkaitę, kepkite dar apie 5 minutes.
  9. Iškeptus kiaušinius pabarstykite druska, pipirais, svogūnų laiškais.
  10. Patiekite su fetos sūrio gabalėliu, prancūziškos bagetės riekele.

Lengvų, Jums, kaip šie debesėliai, pusryčių!

Dar šis bei tas…

Labai skanu šviežios bagetės gabalėlius keletui minučių palikti orkaitėje – šiek tiek padžiūvęs batonas nuostabiai dera prie šio patiekalo.

Šviežių daržovių dubenėlis labai tiks į palydą, bet gali būti tik pomidorai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *