Sausainiai · Skoniai

Amerikietiški sausainiai

Kad jau pamėgau sausainius su šokolado gabaliukais, tai kur tik pamatau naują receptą taip ir maga išmėginti. Štai šį aptikau Instagrame ir iš karto kibau į darbą. Nieko nuostabaus – su manim taip yra. Jeigu nepagaminu iš karto, receptas nugula giliai į stalčių, nes kitą dieną susižaviu jau kažkuo kitu. Toks nepastovumas yra žudantis, nukenčia net patiekalai, kurių imuosi. Šie sausainiai ne išimtis. Bet apie tai – vėliau.

O dabar dar noriu priminti jums, kad gal būt sveikiausias sausainių pavyzdys būtų tikri šokoladiniai sausainiai. O šie savo skoniu labai primena Trijų Karalių paplotėlį, – jį galima būtų pavadinti net “biginiu”sausainiu. Vedama smalsumo net palyginau receptus. Panašumo yra. Tačiau šiems “amerikoniškiems” sausainiams yra reikalingas degintas sviestas. Perskaičius recepto instrukciją supratau, kad nesuprantu, kas tai per dalykas. O po pirmo bandymo nežinau, ar teisingai viską atlikau? Galvoju, – gal nevisai viskas buvo teisingai padaryta. Bet apie tai – vėliau.

Ir dar apie druską, kuri dabar ateina į kepinius ne tik kaip žiupsnelis subalansuojantis skonius, bet kaip geras žiupsnis pagardinantis ir pagerinantis jų išvaizdą. Ypač tam tinkama jūros druska. Atliktas ne vienas tyrimas, kurio rezultatai atskleidė teigiamą jūros druskos poveikį imuninei sistemai. Be to, ji padeda kovoje su antsvoriu, užkerta kelią mėšlungiui, mažina cholesterolio kiekį (tik reikia nepamiršti reikiamo kiekio vandens). Jūros druskoje yra naudingų mineralų – lyginant su kitų rūšių druska, šioje gausu magnio. O kaip man su druska? Bet apie tai – vėliau.

Įrašo pabaigoje, skiltyje “šis bei tas…” – tai, kas atidėta vėlesniam laikui: gaminimo ypatumai, pastabos – (kaip sekėsi, ar kaip nesisekė gaminti ir kodėl?). Atlikusi šį darbą jaučiuosi daug geriau.

O dabar keliaujam “deginti” sviesto.;)

Reikės:
  • 280 g miltų
  • 225 g sviesto
  • 3/4 a.š. maistinės sodos
  • 1 a.š. druskos
  • 140 g rudojo cukraus
  • 100 g baltojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 100 g juodojo šokolado
Gaminimas:
  1. Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, verdame ant vidutinės kaitros (pas mane 6 kaitlentės pozicija) 10-15 minučių, kol pradeda stipriai putoti, tampa sodraus rusvumo, panašiai, kaip gintaras – patraukiame nuo kaitros, atvėsiname.
  2. Kiaušinius išplakame su baltuoju cukrumi iki vientisos masės.
  3. Į kiaušinius supilame rudąjį cukrų ir pravėsusį degintą sviestą, viską išmaišome.
  4. Miltus išmaišome su soda ir druska, beriame į skystąją masę, įkandin dedame smulkintą šokoladą, viską išmaišome.
  5. Tešlą palaikome šaldytuve per naktį.
  6. Kabiname po šaukštą tešlos, dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, paliekame didesnius tarpelius, suformuojame sausainius.
  7. Kepame 165 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
  8. Iškepusius apibarstome jūros druska.
  9. Skanaujame atvėsusius.
Ryto kava

Skanių Jums vasariškų kavas pertraukėlių!

Dar šis bet tas…

Su degintu cukrumi atsitiko taip, kad jis iš tikrųjų pradėjo degti, nors temperatūrą ir sumažinau. Kaitinau gal tik kokias 8 minutes; paragavau – skonis buvo geras, bet buvo ir degėsių ant prikaistuvio dugno . Kitą kartą mažinsiu temperatūrą ir stebėsiu

Sausainai prarado savo žavesį, nes pamiršau ant viršaus užbarstyti druskos. Foto teks pakeisti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *