Skoniai · Sveikuolių skanėstai

Migdolų-slyvų skanėstai

Nuo ko pradėti? Nuo migdolų lazdelių ir džiovintų slyvų įsigijimo. Jeigu spintelėje vargsta šokoladas – suteikite jam šansą! Neturite ar nemėgstate migdolų – paimkite gerą saują graikinių riešutų, užpilkite juos vandeniu, palaikykite pora ar daugiau valandų, nusausinkite, sumaišykite su juostelėmis supjaustytomis slyvomis, tirpintu šokoladu, sulipdykite saldainiukus ir garsiai sušukite VOILA – tai jau tapo taip lietuviška.;)

Reikės:
  • 250 g migdolų lazdelių
  • 200 g džiovintų slyvų
  • 100 g cukraus
  • 50 ml vandens
  • 400 g pieniško šokolado
Riešutų-slyvų šokoladiniai saldainiai
Gaminimas:
  1. Į keptuvę suberti migdolų lazdeles, cukrų ir įpilti vandens. Kaitinti maišant, kol išgaruos vanduo.
  2. Toliau kaitinti sumažinus temperatūrą, kol lazdelės įgaus gražų auksinį atspalvį.
  3. Apkepusius riešutus paskleisti ant silikoninio kilimėlio (tam tiks ir didesnis padėklas), kad atvėstų.
  4. 2/3 šokolado ištirpinti garuose, nuimti dubenį ir supilti likusį šokoladą.
  5. Maišyti, kol visas šokoladas ištirps ir gausim vientisą masę.
  6. Slyvas supjaustyti juostelėmis ir suberti kartu su riešutais į šokolado masę.
  7. Viską gerai išmaišyti, šaukšteliu suformuoti nedidelius saldainiukus, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar padėklo.
  8. Palikti atvėsti, kad sustingtų ir… SKANAUTI!

Sveikuoliai įvertins, bet tiks ir kitiems, o vaikams – ypač!

Dar šis bei tas…

Bandymas su graikiniais riešutais man taip pat labai patiko – jie yra JĖGA – tiesiog, nepakeičiami virtuvėje! Šiame recepte dėjau ir tamsaus šokolado – (50:50).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *