Nuo ko pradėti? Nuo migdolų lazdelių ir džiovintų slyvų įsigijimo. Jeigu spintelėje vargsta šokoladas – suteikite jam šansą! Neturite ar nemėgstate migdolų – paimkite gerą saują graikinių riešutų, užpilkite juos vandeniu, palaikykite pora ar daugiau valandų, nusausinkite, sumaišykite su juostelėmis supjaustytomis slyvomis, tirpintu šokoladu, sulipdykite saldainiukus ir garsiai sušukite VOILA – tai jau tapo taip lietuviška.;)
Reikės:
- 250 g migdolų lazdelių
- 200 g džiovintų slyvų
- 100 g cukraus
- 50 ml vandens
- 400 g pieniško šokolado

Gaminimas:
- Į keptuvę suberti migdolų lazdeles, cukrų ir įpilti vandens. Kaitinti maišant, kol išgaruos vanduo.
- Toliau kaitinti sumažinus temperatūrą, kol lazdelės įgaus gražų auksinį atspalvį.
- Apkepusius riešutus paskleisti ant silikoninio kilimėlio (tam tiks ir didesnis padėklas), kad atvėstų.
- 2/3 šokolado ištirpinti garuose, nuimti dubenį ir supilti likusį šokoladą.
- Maišyti, kol visas šokoladas ištirps ir gausim vientisą masę.
- Slyvas supjaustyti juostelėmis ir suberti kartu su riešutais į šokolado masę.
- Viską gerai išmaišyti, šaukšteliu suformuoti nedidelius saldainiukus, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar padėklo.
- Palikti atvėsti, kad sustingtų ir… SKANAUTI!
Sveikuoliai įvertins, bet tiks ir kitiems, o vaikams – ypač!
Dar šis bei tas…
Bandymas su graikiniais riešutais man taip pat labai patiko – jie yra JĖGA – tiesiog, nepakeičiami virtuvėje! Šiame recepte dėjau ir tamsaus šokolado – (50:50).