Kai rašau MINKŠTI, tai tikrai taip ir bus. Ir kai bus krepšelyje obuolių, o jų rugsėjį tikrai bus. Ir su avižiniais dribsniais viskas aišku, nes jie praturtina sausainį, pagerina jo tekstūrą iki mmmm…. O geram sausainiukui nebūtina skirti daug laiko. Žinojimas, kad sausainių reikalus galima sutvarkyti per pusvalandį, padeda kai nesinori ir taip pavargusių kojų prašyti nupėdinti iki parduotuvės.
Neprašau… Išsirenku obuolį.
Ir dar turiu pridurti, kad obuoliai yra mūsų platumų vaisius, todėl jie mums arčiau kūno. Visomis prasmėmis. Tai, kas pas mus auga pritaikyta mums. Logiška? Be to, kokybiški, atrinkti vaisiai tinkamose sąlygose gali laikytis iki pavasario. Ar gali būti geriau? Ir receptų su šiais vaisiais – MILIJONAS. Ir nei kiek neperdedu – pati esu išbandžiusi gerą tuziną. O gal ir du…
O apie sveikatą jeigu, tai šie sveikesni, nes be cukraus. Su klevų sirupu. Bet kitą kartą bandysiu su medumi – šis taip pat mums arčiau kūno. Klevų sirupas yra per daug apdorotas saldiklis, nors peršama mintis, kad labai jau sveikas. Reklama, kurios auka ir pati esu.:(
Neperšu … Mėgaujuosi šiltu rudeniu su arbatos puodeliu.

Reikės:
- 1 st. smulkių avižinių dribsnių
- 1/2 st. miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. cinamono
- 2 v.š. sviesto
- 1/4 st (60 ml) klevų sirupo
- 1 didelio kiaušinio
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 vnt. obuolio
- žiupsnelio druskos


Gaminimas:
- Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
- Ištirpinkite sviestą, išplakite kiaušinį, abu ingredientus apjunkite.
- Papildykite plakinį klevų sirupu, vanilės ekstarktu – suplakite viską šluotele iki vientisos masės.
- Labai mažais kubeliais supjaustykite obuolį, įmaišykite juos į kiaušinio ir sviesto plakinį.
- Supilkite gautą turinį į sausą mišinį, gerai išmaišykite.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite po šaukštą tešlos palikdami vietos sausainiukams plėstis.
- Kepkite 165 laipsnių temperatūroje 17 minučių arba kol gražiai apskrus.
Mėgaukitės ankstyvo rudienio spalvomis ir skoniais!
Dar šis bei tas…
Tokius sausainiukus galite laikyti ir šaldiklyje 2 mėnesius, - šaldytuve išsilaikys iki 4 dienų. 1 st. šiame recepte prilyginta 250 ml talpai.