Nesu didelė biskvito gerbėja, (nors ką gali žinot… būna pasikeičia skoniai, net valgymo įpročiai), – dabar mano mėgiamiausia yra kapota ir smėlinė tešlos, kurios man duoda peno fantazijai. Dar labai noriu patobulinti savo įgūdžius, termiškai minimaliai apdorojant pyragų, pyragaičių ir užkandžių pagrindus. Greitu laiku pasidalinsiu savo patirtimi, o dabar paėmiau paprasčiausius krekerius, juos susmulkinau, ir pasiruošiau krepšelius, kurie gali būti konstruojami, kaip tinkami – klojant įvairias užtepėles, puošiant įvairiais vaisiais, uogomis, daržovėmis. Pas mane šį kartą dominuoja mangas – kiek šviežias, nežinau, bent jau labai panašu į tai, bet jau prinokęs, sultingas, kad pjaustant, taip sunku buvo atsilaikyti jo viso neišragavus – žodžiu, dieviškas!
Reikės (6 krepšeliams):
- 100 g krekerių
- 60 g sviesto
- 1 mango
- 100 ml grietinėlės
- Cukraus pudros
- Mėtų lapelių (papuošimui)
Gaminimas:
- Krekerius susmulkiname kokteilinėje, dedame kambario temperatūros sviestą ir triname iki vientisos masės.
- Imame silikonines keksiukų formeles ir padalinę lygiomis dalimis, klojam gautą masę į vidų, paspaudžiame, kad susislėgtų.
- Dedame į šaldytuvą pusvalandžiui ar daugiau.
- Išimame mango minkštimą, supjaustome smulkiais nedideliais kubeliais, sudedame į dubenėlį.
- Išplakame grietinėlę su cukraus pudra (galima dėti standiklio, tada grietinėlė bus stabilesnė, neištekės skystis – gražiau atrodys).
- Išimame krepšelius iš formelių, sudedame į serviravimo indą, padaliname grietinėlę visiems krepšeliams po lygiai.
- Ant grietinėlės sluoksnio gražiai išdėliojame mango gabalėlius, papuošiame mėtų lapeliais.
- Patiekiame nedelsiant!
Dar šis bei tas…
Gražiai atrodys, jei naudosite tuščiavidures kepinių formeles, aukštesniais borteliais.
Vietoj grietinėlės galite išsukti maskarponės sūrį su cukraus pudra.
Cukraus pudros dėkite pagal skonį arba visai atsisakykite ir pasikliaukite tik mangu.
Miksuojant krekerius, galima įmesti keletą mėgiamų riešutų – skonis bus turtingesnis.
Krepšeliai nuo grietinėlės greitai minkštėja, todėl neskubėkite visų suruošti – vieniems pasibaigus, sudėliokite kitus.
Jeigu patiks, tokių krepšelių galite pasigaminti daugiau ir užšaldyti, o prireikus, pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje – beliks tik viršutinę dalį sukonstruoti.