Salotos · Skoniai

Avokadų salotos su fetos sūriu

Ką tik buvau pavalgiusi pietus (užkepiau avokadą su vytinta pelėsine dešra, pomidoru ir kiaušiniu), kai knygoje “Prancūzija mon amour” perskaičiau, kad prancūzai nesuprastų net pačios šio patiekalo minties. Jie – griežti savo tradicijų puoselėtojai ir jiems nepasakysi, kad yra balta ar juoda, kai yra įtikėję kitaip. Erika Umbrasaitė savo knygoje panaikina sklandančius mitus apie prancūzus, sugriauna stereotipus apie tai, kokia bjauri ši tauta, rasdama pakankamai svarius argumentus juos išteisinti, tik nesmerkti. Prancūzai yra prisiekę žalėsių gerbėjai – jie nesuvokia, kaip galima kepti ar virti daržovę ar vaisių, jeigu jie ir šiaip yra labai skanūs. Dabar apie užkeptą avokadą: nesusižavėjau! Gaminsiu salotas arba gvakamolę. Kol kas man tai yra geriausia, ką galima “išspausti” iš šio vaisiaus.

Taigi ir visgi, jeigu netyčia ar tyčia į jūsų namus užklystų prancūzas, ar jo moteriškos lyties gentainė, nesistenkite jų nustebinti įmantriais patiekalais. Užkandžiui arba pirmam patiekalui puikiausiai tiks šios paprastai paruošiamos salotos.

Reikės: (1 asmeniui)
  • 2 kokybiškų avokadų
  • 100 g fetos sūrio
  • 1 v.š. sezamų sėklų
  • 1 v.š. kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • saujos žalumynų (rukolos, salotų lapelių, sultenių, kt.)
  • saujos granatų sėklų
  • druskos
  • graikiškų prieskonių salotoms arba kitų savo mėgstamų
Avokadų salotos su fetos sūriu
Gaminimas:
  1. Sausoje keptuvėje pakepiname sezamų sėklas – minutę ir ne daugiau, kitaip – jos pradės degti.
  2. Avokadą nuplauname, perpjauname pusiau, išimame kauliuką, supjaustome peiliu skersai ir išilgai taip, kad kabindami šaukšteliu gautumėm gražius kvadratėlius, tinkančius salotų turiniui.
  3. Salotų lėkštę padengiame žalumynais, sudedame avokadų kubelius, pašlakstome citrinų sultimis.
  4. Išlukštename granatų sėklas, užbarstome ant viršaus.
  5. Fetos sūrį supjaustome nedideliais kvadratėliais, dedame į lėkštę.
  6. Gražią lėkštės turinio kompoziciją papildome alyvuogių aliejumi, mėgstamais prieskoniais, kepintomis sezamų sėklomis.

Puikus užkandis, gera ankstyvų pietų ar vakarienės alternatyva. Skanaukite iki valios – kūnas padėkos!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *