Įsibėgėjusi vasara ir kai be ledų – nei dienos! O tada gaminti tenka NON STOP. Gerai, kad atsiradus vis kitoms uogoms, galima mėgautis naujais ledų skoniais. Blogai, kad nespėju užrašyti tai, ką išragauju. Va, galvoju jau sėsiu, padirbėsiu. Bet ne! – tai nuravėti, tai persodinti, tai palieti, tai apgenėti, tai išretinti, tai… nesibaigia. “O ką aš ten sudėjau?.. Kokiu santykiu?” – Klausimai, kurie aplanko mane taip dažnai, kad net kūnas įsielektrina. – “O kas jeigu elektros iškrova įvyks;D?”. Šiaip tai nėra sunku užrašyti keletą ingredientų ir bent apytikslių kiekių. Tai, va, dabar jau prisiruošiau.
Ledus su vyšniomis gaminu jau ne pirmą kartą. Ir su mangais ir su bananais. Šie nėra veganiški kaip anie, – parduotuvėje neradau kondensuoto kokosų pieno, o vyšnios laukti negalėjo. Na, gal ne visai taip, – negalėjau palaukti tai aš, nes užėjo didieji karščiai. Reikėjo gelbėtis, ir gelbėti vyšnias nuo varnėnų, o gal labiau nuo svilinančios saulės.
Produktų reikia visai nedaug, o tai yra pamatuojama gramais, tačiau, galima dauginti iš dviejų, trijų ar keturių ir pagaminti katilą! – Tokiu oru, kai pavėsyje 30 laipsnių, vienos mažos ledainės, ar vaflinio ragelio – nepakanka. Ir štai ką sugalvojau: kitais metais pirksiu galingą ledų sukimo aparatą – juk nėra vasarą geresnio deserto! Ir šių niekaip negalima sulyginti su pramononiu būdu išsuktais. Neverta net diskutuoti ir gaišti laiko, – verta pasigaminti ir neieškoti priežasčių.
Malonumų vasarą daug. Ir vienas iš jų – mėgautis ledais Kokiais bebūtų – braškiniais, bananainiais, vyšniniais, abrikosiniais, žemuoginiais, – bet NAMINIAIS!
Ir mums…
Reikės:
- 600 g vyšnių be kauliukų (galima naudoti šaldytas)
- 2 bananų
- 1 mango vaisiaus (gerai prinokusio)
- 1/4 skardinės kondensuoto pieno
Gaminimas:
- Bananus ir mangą supjaustome nedideliais kubeliais, užšaldome.
- Po kelių valandų arba kitą dieną dedame užšaldytus vaisius į virtuvinio kombaino indą, sutriname iki vientisos masės.
- Atskirai arba kokteilinėje sutriname vyšnias, dedame jas į bananų-mangų masę, viską apjungiame.
- Gautą ruošinį dedame į silikoninį (nebūtinai) indą, šaldome kelias valandas.
- Sušaldytą (ne per stipriai) ruošinį sulaužome gabalais, dedame į smulkinimo indą, sutriname iki glotnios masės.
- Sudedame kondensuotą pieną, apjungiame su ledų mase, skanaujame ar netrūksta saldumo.
- Dedame į indą, iš kurio kabinsime ledus, viršų papuošiame per pusę pjaustytomis vyšniomis (nebūtinai).
- Šaldome keletą valandų arba per naktį.
- Prieš patiekiant palaikome 10-15 minučių kambario temperatūroje.
Saldžių Jums vasaros akimirkų!