Duona · Skoniai

Turkiška duonelė

Galima vadinti turkiška, nor labai panašiai yra kepama ir kitose Azijos šalyse ar jų kaimynystėje. Pradėjau nuo plokščios duonelės (panaši į indišką naan). Patiko. Pradėjau domėtis ir kitais receptais. Iš principo skiriasi tik santykiai ir naudojami pieno produktai. Vienur dominuoja rauginti pieno produktai, kitose maišomas šviežias pienas su vandeniu. Tos visos vingrybės suteikia tai daugiau purumo, tai traškumo, o gal dar ir tąsumo, ar … Nesiruošiu nardyti labai giliai, nes geriausia bet kokai duona, yra iškepta krosnyje. O jeigu kepame savo universaliose orkaitėse ar ant kaitlentės tai bus tik KAŽKAS PANAŠAUS. Nepaisant visko, išbandžius kuo daugiau receptų ir skirtingų kombinacijų, netgi namų sąlygomis galime surasti sau PATĮ PAČIAUSIĄ.

Tai su tomis duonelėmis dabar ir aiškinuosi…

Turkiškos duonelės
Reikės:

Tešlai

  • 450 g miltų
  • 200 ml šilto vandens
  • 100 ml šilto pieno
  • 4 a.š. sausų mielių
  • 1 a.š. cukraus
  • 2 v.š. aliejaus

Aptepimui (pasirinktinai)

Gaminimas:
  1. Pašildykite pieną su vandeniu, sudėkite cukrų, mieles, viską išmaišykite, palikite 15 minučių.
  2. Miltuose padarykite duobutę, supilkite paruoštą mišinį, viską apjunkite rankomis.
  3. Supilkite aliejų, užminkykite tešlą (jei tešla per kieta, įpilkite šlakelį drungno vandens).
  4. Paruoštą tešlą uždenkite rankšluostėliu, palikite 45 minutėms subręsti.
  5. Rankomis atkabinkite po gabalėlį tešlos, ją iškočiokite (galite ištempti ir rankomis), dėkite įkaitintą sviestu pateptą keptuvę, kepkite šiek tiek sumažinę kaitrą 1 minutę vieną pusę, apverskite – dar minutę kitą pusę.
  6. Kol kepa likusios duonelės, iškeptas laikykite šiltai.
  7. Skanaukite pagardintas sviestu, tarkuotu sūriu, pesto ar bolonijos padažu.
  8. Tinka ir šiokiadieniams!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *