Dar vienas “kakavinis” receptas, o viso ko pradžia buvo – kakavinis pyragas “Negriukas” (te atleidžia man tie, kurie pavadinime įžvelgs diskriminaciją rasei, tačiau man šis žodis asocijuojasi su be galo gražiais mažyliais:). Juodas šokoladas ir avietė – štai, kas turėtų derėti, pamaniau apsisprendusi galutinai.
Priešistorė: keletą kartų atvertas šaldytuvas, kad būtų patikrintas kibirėlis aviečių, – jaučiu, pabodo jam toks vartymas ir man buvo atsiųsta žinutė – tamsiai ruda spalva ir avietinis raudonis – magiška dermė! – Reikėjo pradėti…
Svarstyti daug nereikia ir jums, nes visko galima rasti įprastai įprastoje virtuvėje – miltų, kiaušinių, cukraus, grietinės, kakavos … žinoma, ir kai yra aviečių! Receptas labai jau panašus į mano paminėtą aukščiau, tačiau rėmiausi kitu, kuris siūlė avietes, o pati dar sugalvojau pridėti baltojo šokolado, nes aviečių pyraguose jis labai tinkamas – gera atsvara šių uogų rūgštelei.
Kepinys priklauso GREITŲ PYRAGŲ kategorijai – delsti tikrai neverta.
Reikės:
- 150 g miltų
- 200 g grietinės
- 150 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 2 v.š. kakavos
- 1 a. š. kepimo miltelių arba nugesintos sodos
- 50 g baltojo šokolado
- aviečių
- druskos
Gaminimas:
- Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi.
- Sudedame grietinę, dar kartą viską gerai sumaišome.
- Atskirame inde sudedame nusijotus miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos, kakavą, viską išmaišome.
- Į sausą mišinį sudedame avietes, jas gražiai apvoliojame miltais, įkandin dedame nedideliais gabaliukais sulaužytą baltąjį šokoladą.
- Sausą mišinį atsargiai įmaišome į skystąjį, sudedame į vidutinio dydžio kepimo formą.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
- Iškepusio pyrago neskubame ištraukti – pusvalandį ar daugiau paliekame uždarytą orkaitėje.
- Atvėsusį pyragą apibarstome cukraus pudra.
- Patiekiame supjaustytą nedideliais kvadračiukais.
Kvapnių Jums pasibuvimų su pačiais artimiausiais!
Dar šis bei tas...
Šis pyragas gražiai atrodo supjaustytas kvadratėliais, todėl tinkamiausia būtų kvadratinė forma 20X30, nors ne forma čia svarbiausia – skonis – drąsiai galiu duoti 9/10.