Atgaiva kūnui, o gal net sielai. Šios daržovių salotos tokios lengvos, kad sunku būtų ką ir pridurti. Avokadas – turėtų būti kiekvienų salotų lėkštėje ir PLIUS klasikinė trijulė – pomidorai, agurkai ir paprikos. Šviežių daržovių atsvarai – konservuoti kukurūzai, kurie salotoms suteikia tą “trakšt” ir minkštai nugula į gomurį su avokado kąsneliu. Petražolės – sveikatai, o žalioji citrina – aromatui.
Padažui – nieko ypatingo: aliejaus, garstyčių, skiltelės česnako.
Nešykštėkime sau šviežio ir lengvo, o kartu atnaujinkime ir šaldytuvo turinį, kuris po švenčių prašyte prašosi peržiūrimas.
Neužtrunkame. Skanaujame…
NIAM. NIAM. NIAM…
Deduosi dar vieną dubenėlį…

Reikės:
Salotoms
- 1 vnt. avokado
- 2 vnt. pomidorų
- 1 vnt. ilgavaisio agurko
- 1 vnt. geltonosios paprikos
- 1 nedidelės skardinės konservuotų kukurūzų
- 0,5 žaliosios citrinos sulčių
- druskos (nebūtinai)
- šviežiai maltų pipirų (nebūtinai)
Padažui
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. garstyčių
- 1 skiltelės česnako

Gaminimas:
- Pasiruošiame daržoves: nuplauname, nusausiname, išimame avokado minkštimą.
- Konservuotus kukurūzus sudedame į rėtį, kad nutekėtų skystis.
- Perpjauname pusiau papriką, išimame sėklas, pašaliname baltąją luobelę.
- Daržoves supjaustome kaip panorėję (agurkus patarčiau šiaudeliais, kitas daržoves – kubeliais), pasmulkiname petražoles, sudedame į salotinę, pašlakstome citrinų sultimis.
- Sumaišome padažui skirtus ingredientus, užpilame ant salotų, išmaišome (jeigu trūksta skonio, dedame žiupsnelį druskos, užberiame šviežiai maltų pipirų)
- Palaukiame ketvirtį valandos, puošiame petražolės šakele, skanaujame!
Sveikų ir lengvų Jums šių metų!
Dar šis bei tas…
Šias salotas galima smagiai valgyti vienas arba su skrudinta duona. Avokadų salotos ypač tinka su kepta lašiša.