Blynai · Skoniai

Grikiniai blynai

Grikiniai blynai ar grikiniai lietiniai, na kaip bepavadinsi, nepaneigsi jų savitumo. Yra kam nepatinka grikiai, yra, kas juos dievina, kaip ir bet kokį kitą maistą. Pabandyti išsikepti blynų iš grikinių miltų, savo raciono paįvairinimui – gera mintis, nes kartais maisto rafinuotumas nustelbia įgimtus receptorius. Tačiau grikių patiekalai juos grąžina. Beje, grįžti reikia prie blynų…

Reikės:

  • 60 g sviesto
  • 60 g nevirtų grikių kruopų
  • 2 didelių kiaušinių
  • 375 ml vandens
  • 120 g grikių miltų
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • kokosų aliejaus (ar kokio nors kito – kepimui)
grikiniai blynai

Gaminimas:

  1. Grikius smulkiai sumalkite kavamale.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Kiaušinius, sviestą, vandenį suplakite dideliame dubenyje.
  4. Išsijokite sumaltus grikius ir grikinius miltus, pagardinkite prieskoniais.
  5. Miltus suberkite į kiaušinių, vandens ir sviesto masę.
  6. Palaikykite pusvalandį, kad susijungtų sudėtinės dalys.
  7. Kepkite keptuvėje su trupučiu kokosų aliejaus.
  8. Pilkite šiek tiek tešlos, tolygiai paskleiskite.
  9. Kepkite ant vidutinės ugnies vieną ir kitą pusę apie dvi minutes.
  10. Skanaukite iš karto arba sudėkite į lėkštę ir laikykite šiltai, kol iškeps likusieji.

Dar šis bei tas…

Paruoštą tešlą galima laikyti šaldytuve per naktį – bus labiau “subrendusi”.

Blynus galima kepti ir ant aliejaus – reikia tik gerai servietėle sutepti keptuvės dugną ir kraštus.

Vietoj padažo galite patiekti jogurtą; ypač tinka graikiškas paskanintas džiovintomis spanguolėmis ir kapotais lazdynų riešutais.

Prie šių blynų tinka tepamas varškės sūrelis su mėgstamais prieskoniais ar žolelėmis.

Jeigu mėgstate aštriau, pagardui tiks garstyčių, acto, ožkos sūrio mišinys.

Grikiniai blynai gali būti naudingi vietoj duonos – labai skanu su lietuvišku skilandžiu.;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *