Keksai ir keksiukai · Skoniai

Keksas su vyšniomis

Kaip dažniausiai kepiniai atsiranda ant mano stalo? – Vieniems pakanka dviejų žingsnių: pirmo – pamatyti gražią foto Instagrame, antro – patyrinėti receptą, –  ar yra produktų? Ar neužima daug laiko? Jeigu surenku 2 Taip, – pradedu gaminti. Žinoma, yra ir tokių kepinių, kuriems ruošiuosi savaites, ar net mėnesius. Kaip pavyzdys gali būti prancūziškasis desertas Paris-Brest – jam turėjo ateiti ir nusiteikimas,  ir pasiruošimas. O štai ŠIS keksas priklauso pirmiesiems. Jeigu jūs esate iš tų – gaminkime kartu!

Reikės:
  • 110 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 a.š.vanilės arba migdolų esencijos
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3 didelių kiaušinių
  • 200 g miltų
  • 2 a.š. sodos arba kepimo miltelių
  • 2 v.š.pieno
  • 150 g šaldytų vyšnių
Keksas su vyšniomis
Gaminimas:
  1. Sviestą maišome su cukrumi maždau 5-6 minutes, kol masė taps šviesi.
  2. Po vieną dedame kiaušinius – kiekvieną gerai sumaišome su sviesto cukraus mase, po to tą patį darom su kitu, trečiu.
  3. Sudedam numatytus kvapus (vanilės ar migdolų esencijas), dar kartą viską permaišome.
  4. Miltus sumaišome su druska ir soda arba kepimo milteliais, po truputį dedam į paruoštą masę, kaitaliodami su pienu – miltai turi būti sudėti paskiausiai.
  5. Paruoštą tešlą sudedame į riebalais išteptą kekso formą.
  6. Vyšnias susmaigstome viršuje.
  7. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.

Skanaujame su kava, kakava arba pienu!

Dar šis bei tas…

Vietoj šaldytų vyšnių galite drąsiai naudoti šviežias.

Tešlai kildinti rinkausi sodą, nes buvo originaliam recepte nurodyta ir įrodinėta, kad jos nereikia gesinti,- savaime įvyks cheminė reakcija, nes yra rūgščių produktų, šiuo atveju, vyšnių. Nežinau, ką ne taip padariau, tačiau kekse jautėsi sodos skonis. Kitą kartą rinkčiausi kepimo miltelius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *