Blynai · Skoniai

Bretanės blynai

Šiandien dviguba šventė ir malonus sutapimas – Vasario 16-oji ir Užgavėnės. Ta proga kepu Bretanės (o gal tiksliau – bretoniškus) blynus. Prancūziškų blynų receptų išbandžiusi ne vieną, – nusivilti neteko. Paragavusi šių – tai pat likau sužavėta. Man atrodo jie puikiai tinka desertui. Žvilgtelėję į produktus, nustebsite, kad reikia plaktos grietinėlės. Gal būt ji mane ir suintrigavo. Iš tikrųjų nuojauta neapgavo. Ragaudama net nepastebėjau, kad siekiu antro blyno, o po to trečio…

Jeigu įtikinau, jog verta išmėginti, tai nieko nelaukite, nes tešlą užmaišyti vienas juokas. Aišku, reikia grietinėlės – be jos? – Galima, tačiau tada jie bus tokie, kokius valgėte šimtus kartų.

Gal verta nueiti į parduotuvę? Nežinau, spręskite patys. Manau, kad jie puikiai tinka svečiui, o jų turėsite dar ne vieną ir ne du. Garantuoju – pavaišinę šiais blynais, padarysite įspūdį.

Smagu, kai mus prisimena…

Reikės:
  • 250 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 20 ml (1v.š.) konjako
  • 75 g cukraus
  • Vanilinio cukraus
  • 200 g grietinės
  • 150 g plaktos grietinėlės
  • 5 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
Gaminimas:
  1. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską.
  2. Po truputį pilkite kambario temperatūros pieną, dėkite grietinę, supilkite konjaką, po truputį, elektrinio maišytuvo pagalba, viską apjunkite.
  3. Maišykite kol gausite vientisą tešlą, tada dėkite išplaktus kiaušinius, dar kartą viską permaišykite.
  4. Grietinėlę išplakite iki standumo, silikonine mentelę gerai įmaišykite į tešlą – nustebsite tekstūros vientisumu.
  5. Tešla paruošta – nors galite palaikyti 15 minučių, kad labiau subręstų.
  6. Kepkite ant vidutinės kaitros, lengvai patepę keptuvės dugną lydytu sviestu ar kokoso aliejumi.
  7. Skanaukite su sviesto gabalėliu, medumi ar klevų sirupu. Tiks įvairios šviežios bei šaldytos uogos, vaisiai bei plakta grietinėlė.

Skanių Jums pasibuvimų su miela draugija!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *