Šiandien dviguba šventė ir malonus sutapimas – Vasario 16-oji ir Užgavėnės. Ta proga kepu Bretanės (o gal tiksliau – bretoniškus) blynus. Prancūziškų blynų receptų išbandžiusi ne vieną, – nusivilti neteko. Paragavusi šių – tai pat likau sužavėta. Man atrodo jie puikiai tinka desertui. Žvilgtelėję į produktus, nustebsite, kad reikia plaktos grietinėlės. Gal būt ji mane ir suintrigavo. Iš tikrųjų nuojauta neapgavo. Ragaudama net nepastebėjau, kad siekiu antro blyno, o po to trečio…
Jeigu įtikinau, jog verta išmėginti, tai nieko nelaukite, nes tešlą užmaišyti vienas juokas. Aišku, reikia grietinėlės – be jos? – Galima, tačiau tada jie bus tokie, kokius valgėte šimtus kartų.
Gal verta nueiti į parduotuvę? Nežinau, spręskite patys. Manau, kad jie puikiai tinka svečiui, o jų turėsite dar ne vieną ir ne du. Garantuoju – pavaišinę šiais blynais, padarysite įspūdį.
Smagu, kai mus prisimena…
Reikės:
- 250 g miltų
- 250 ml pieno
- 20 ml (1v.š.) konjako
- 75 g cukraus
- Vanilinio cukraus
- 200 g grietinės
- 150 g plaktos grietinėlės
- 5 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
- Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską.
- Po truputį pilkite kambario temperatūros pieną, dėkite grietinę, supilkite konjaką, po truputį, elektrinio maišytuvo pagalba, viską apjunkite.
- Maišykite kol gausite vientisą tešlą, tada dėkite išplaktus kiaušinius, dar kartą viską permaišykite.
- Grietinėlę išplakite iki standumo, silikonine mentelę gerai įmaišykite į tešlą – nustebsite tekstūros vientisumu.
- Tešla paruošta – nors galite palaikyti 15 minučių, kad labiau subręstų.
- Kepkite ant vidutinės kaitros, lengvai patepę keptuvės dugną lydytu sviestu ar kokoso aliejumi.
- Skanaukite su sviesto gabalėliu, medumi ar klevų sirupu. Tiks įvairios šviežios bei šaldytos uogos, vaisiai bei plakta grietinėlė.
Skanių Jums pasibuvimų su miela draugija!