Kapotos tešlos kepiniai · Skoniai

Kapotos tešlos pyragėliai su rikota ir mėlynėmis

Ypač kai yra užsilikusios kapotos tešlos, o ryte taip norisi kažko skanaus prie kavos – labai greitai galima pasigaminti pyragėlius su rikota ir.. mėlynėmis (galite naudoti ir kitokias uogas.:) Tereikia iškočioti tešlą, po to paruošti norimo dydžio juosteles, dėti įdarą,  įjungti orkaitę, o po 20 minučių galima jau  sėsti prie pusryčių stalo.

Skanaukite ir jų “išvirkščius brolius”.;) – užtrunka šiek tiek ilgiau…

Reikės:

  • Kapotos tešlos (receptą žiūrėkite čia)
  • 250 g rikotos sūrio (galima keisti liesa varške, bet tada dėkite šiek tiek daugiau cukraus)
  • 70 g šviežių arba šaldytų mėlynių
  • 1 citrinos žievelės
  • 2 v.š. cukraus
  • Vanilės esencijos arba vanilinio cukraus
  • 2 v.š. cukraus pudros
  • 1 kiaušinio trynio (aptepimui)

Gaminimas:

  1. Rikotą, paprastą cukrų, vanilę ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę gerai suplakite, kol gausite vientisą kremą.
  2. Tešlą iškočiokite,  supjaustykite į ilgas juosteles.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190°C.
  4. Ant vieno juostelės krašto dėkite po šaukštelį rikotos kremo ir keletą mėlynių uogų.
  5. Likusį laisvą tešlos kraštelį užlenkite, užspauskite šakute.
  6. Viršuje peiliu padarykite keletą pjūvių.
  7. Pyragėlius aptepkite kiaušinio trynio plakiniu.
  8. Kepkite 20 minučių.
  9. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra.
Kapotos tešlos pyragėliai su rikota ir su mėlynėmis
Kapotos tešlos pyragėliai su rikota ir su mėlynėmis

Patiekite dar šiltus, bet ir atvėsę taip pat puikūs!

Skanių jums eksperimentų su kapota tešla:)

Dar šis bei tas…

Nurodyto įdaro užtenka 4 asmenims.

Įdarui puikiai tinka ir šilauogės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *