Ypač kai yra užsilikusios kapotos tešlos, o ryte taip norisi kažko skanaus prie kavos – labai greitai galima pasigaminti pyragėlius su rikota ir.. mėlynėmis (galite naudoti ir kitokias uogas.:) Tereikia iškočioti tešlą, po to paruošti norimo dydžio juosteles, dėti įdarą, įjungti orkaitę, o po 20 minučių galima jau sėsti prie pusryčių stalo.
Skanaukite ir jų “išvirkščius brolius”.;) – užtrunka šiek tiek ilgiau…
Reikės:
- Kapotos tešlos (receptą žiūrėkite čia)
- 250 g rikotos sūrio (galima keisti liesa varške, bet tada dėkite šiek tiek daugiau cukraus)
- 70 g šviežių arba šaldytų mėlynių
- 1 citrinos žievelės
- 2 v.š. cukraus
- Vanilės esencijos arba vanilinio cukraus
- 2 v.š. cukraus pudros
- 1 kiaušinio trynio (aptepimui)
Gaminimas:
- Rikotą, paprastą cukrų, vanilę ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę gerai suplakite, kol gausite vientisą kremą.
- Tešlą iškočiokite, supjaustykite į ilgas juosteles.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180-190°C.
- Ant vieno juostelės krašto dėkite po šaukštelį rikotos kremo ir keletą mėlynių uogų.
- Likusį laisvą tešlos kraštelį užlenkite, užspauskite šakute.
- Viršuje peiliu padarykite keletą pjūvių.
- Pyragėlius aptepkite kiaušinio trynio plakiniu.
- Kepkite 20 minučių.
- Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra.


Patiekite dar šiltus, bet ir atvėsę taip pat puikūs!
Skanių jums eksperimentų su kapota tešla:)
Dar šis bei tas…
Nurodyto įdaro užtenka 4 asmenims.
Įdarui puikiai tinka ir šilauogės.