Pyragėliai su įdarais · Skoniai

Sultinukai

Vartydama senus užrašus radau neišbandytą receptą, pavadintą “Sultinukai”. Kadangi mano šeima ir aš pati, labai mėgstam kepinius su varške, nieko nelaukdama pradėjau gaminti. Bemaišydama pradėjau suprasti, kad tai labai panašu į grietiniečius. Palyginau receptus ir radau skirtumų, nors ir nedidelių. Labiausiai neramino cukraus gausa, tačiau kažkas gamino, vadinasi, turi pavykti! Tęsiau darbą, o apie rezultatą  – kas ir kaip gali būti geriau, ar ko mažiau, aptarsiu pabaigoje.

Reikės:

Tešlai

  • 450 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 a.š. su kaupu sodos
  • druskos

Įdarui

  • 200 g varškės
  • 100 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • vanilinio cukraus
Pyragėliai su varške

Pyragėliai su varške

Gaminimas:

  1. Minkštą sviestą (palaikytą šiek tiek kambario temperatūroje) išsukti su cukrumi ir kiaušiniais, sudėti nugesintą sodą, viską išmaišyti.
  2. Miltus išsijoti, sumaišyti su druska.
  3. Miltų mišinį pilti į kiaušinių-cukraus masę, sumaišyti iki vientisos konsistencijos.
  4. Gautą tešlą suminkyti į gumulą ir trumpam dėti į šaldytuvą.
  5. Įdarui, varškę pertrinti per sietą, įdėti minkšo sviesto, cukraus, kiaušinį, vanilės, viską išmaišyti, palaikyti šaltai.
  6. Išimti atšaldytą tešlą, plonai iškočioti, supjaustyti kvadratėliais (9 cm).
  7. Viename kvadrato kampe dėti varškės įdaro, tešlos kampus tvirtai suspausti trikampiu (aš tą darau šakutės pagalba).
  8. Tokiu būdu suformuoti visus sultinukus, išdėlioti juos ant skardos, patepti kiaušinio plakiniu, sumaišytu su trupučiu vandens.
  9. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
  10. Skanauti gerai atvėsusius, tačiau skanūs ir tie, kurie lieka kitai dienai!

Dar šis bei tas…

Kitą kartą gamindama šiuos pyragėlius, įdarą imčiau grietiniečių (100 g varškės pertrinti per sietelį arba paimti Švelniąją varškę, 3 v.š. cukraus arba pagal skonį, 25 g miltų, 1 mažo kiaušinio, vanilinio cukraus). Priežastis – įdaras man pasirodė per riebus ir per saldus, formuojant trikampėlius pradėjo tekėti per kraštus. Grietiniečių recepte į varškę dedama miltų, kurie stabilizuoja įdaro masę.

Tešlai kildinti imčiau 2 šaukštelius kepimo miltelių – patogiau;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *