Kai pabosta tie patys skoniai ir vaizdai, gaminkite kitaip. Ne vienas tikriausiai gaminote visaip kaip įdarytas saldžiąsias paprikas – visavalgiai su mėsos faršu, vegetarai su kruopomis ir daržovėmis. Bet pabandykite vietoj įprastų didelių paprikų paimti pailgas, o vietoj kruopų – lęšius. Įdarą pagardinę pakepintomis morkomis, svogūnais, rūkytos šoninės gabalėliais, – nustebsite, kaip viskas skaniai susigros. O pakepintos tos pačios šoninės juostelės patiekalui suteiks gurmaniškumo – retas tam yra abejingas .
Labai skanus ir lengvas patiekalas. Ir nežinia iš kur atkeliavusi mintis apie Mėnulio dietą. Sakoma, kad laikantis šios dietos per dieną galima numesti iki 3 kg. Be to, speciali mityba padeda pašalinti iš organizmo susikaupusius toksinus ir sustiprinti imunitetą. Kadangi šiandien yra jau antra mėnulio jaunaties para, galima pradėti badavimą. Fazė pradedama nuo 24 val. trunkančio badavimo ir tik skysčių vartojimo. Šiuo metu žmogaus organizmas yra itin veikiamas. Patariama gerti ir detoksikaciją skatinančių natūralių arbatų: kiaulpienių, šalavijų arba žaliąją. Po 24 val. badavimo galima valgiaraštį papildyti maistingais produktais, tačiau jie privalo derėti, neapkrauti skrandžio ir būti lengvai virškinami.
Už penkių dienų, bus priešpilnis. Stojus šiai fazei svarbiausia – nepersivalgyti. Todėl kasdienę mitybą reikėtų pakoreguoti: sumažinti gaunamų kalorijų kiekį, nevalgyti po 18 val., negerti po 19 val. (nebent itin kankintų troškulys), geriausia didesnį maisto kiekį suvartoti ryte, o ne vakare. Tačiau tikrai nereikėtų badauti ir nieko nevalgyti. Šioje fazėje taip pat rekomenduojama atpalaiduoti kūną masažais.
Ar Jums patiko ši mintis? Gal pabandom? Nekoloringų patiekalų nemažai rasite veganiškų, vegetariškų patiekalų įrašuose. O kuo blogos šios įdarytos paprikos. Nors jos šiam recepte gardintos šonine, tačiau galima to ir atsisakyti – patiekti su mėgstamu nekoloringu padažu. Daugiau patarimų rasite “Moliūgo ir raudonųjų lęšių kotletukai”.
Gal iš tikrųjų reikia pabandyti Mėnulio dietą? Gerai būtų po žiemos toksinus išsivalyti…
Reikės:( 3-4 asmenims)
- 5 vnt pailgų raudonųjų paprikų
- 100 g raudonųjų lęšių (galima ir skaldytų)
- 1 didesnio svogūno
- 90 g morkų
- 140 g (1 pakuotės) rūkytos šoninės
- 1 v.š. pomidorų pastos
- petražolių
- druskos
- saldžiosios paprikos miltelių
- kumino
- ciberžolės
- aliejaus (kepimui)
Patiekimui
- 30 g kietojo sūrio
- petražolių lapelių
- žalių svogūno laiškų
Gaminimas:
- Pasūdytame vandenyje išvirkite lęšius (virkite maždaug 10 minučių).
- Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.
- Įdarui supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnus, maišydami kepkite kol suminkštės.
- Įkandin sudėkite morkas, pakepinkite ir jas, sudėkite prieskonius, permaišykite.
- Sudėkite pasmulkintas petražoles (keletą lapelių palikite papuošimui), išjunkite kaitrą.
- Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite.
- Paimkite maždaug 4 šoninės juosteles supjaustykite mažais gabalėliais, pakepinkite, sumaišykite su įdaru.
- Paprikų puseles dėkite į kepimo indą, patepkite aliejumi, arbatiniu šaukšteliu sudėkite įdarą, išlyginkite.
- Kepkite uždengtas kepimo popieriumi, 180 laipsnių temperatūroje, maždaug 30 minučių.
- Pabaigoje užberkite tarkuoto sūrio, grąžinkite patiekalą į orkaitę, išjunkite kaitrą.
- Patiekite su pakepintomis šoninės juostelėmis, pabarstykite petražolių lapeliais, svogūnų laiškais.
- Palydai tinkamos įvairios žalios salotos.
Skanių Jums dar neatrastų “horizontų”.:)
Dar šis bei tas…
Kiekiai yra orientaciniai, nes paprikos būna skirtingų dydžių.
Naudotas šaltinis: https://priekavos.lt/mityba-pagal-menuli/