Kai kilo mintis išsikepti ko nors skanaus prie kavos, tai pagalvojau – “Gal, ką nors su riešutais? – Gal sausainių?” Leidausi į recepto paieškas … Labai greitai suintrigavo vienos prancūzų maisto blogerės frazė – ‘”… šį receptą radau netyčia, ir jie tapo mano mėgstamiausi…”. Mano – taip pat! Jie yra šio sezono favoritai. Labai patariu pabandyti, nes yra paruošiami žaibiškai – pakanka pusvalandžio ir jau turime kuo pavaišinti svečią ar namiškius. Netikite? – Bandom!
Reikės:
- 125 g sviesto
- 100 g rudojo cukraus
- 1 kiaušinio
- 150 g miltų
- 80 g avižinių dribsnių
- 1 d.š. kepimo miltelių
- 60 g graikinių riešutų
- 40 g džiovintų spanguolių

Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
- Įdedame kiaušinį, viską sumaišome.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame į paruoštą masę.
- Sudedame avižiniais dribsniais – gerai išmaišome.
- Pabaigoje dedame pasmulkintus riešutus ir spanguoles.
- Užminkom vidutinio kietumo tešlą.
- Sukočiojame ritinį, supjaustome gabaliukais.
- Rankomis suformuojame rutuliukus, paspaudžiame delnu, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.


Skanių rudens popiečių!
Dar šis bei tas ….
Originaliame recepte nurodyti pekano riešutai, tačiau aš turėjau tik graikinius – pavyko puikiai ir su jais.
Tinka įvairūs priedai – išbandžiau su aguonomis, granola.
Kepimo miltelių dėjau 1a.š. – man patiko labiau.
Kad sausainiukus pavyktų suformuoti panašaus dydžio, tešlos masę sukočiojam į ritinėlį, supjaustom mažais gabaliukais, o po to suformuojam sausainiukus.
Skubantys gali lipdyti iš karto, bet geriau ritinėlius suvyioti į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikyti šaldytuve.
Toks kiekis į standartinį orkaitės padėklą netelpa – geriau sudėti į du padėklus, paliekant didesnius tarpus.
Sekite kepimo laiką, nes po 15 minučių kepimo jie gali pradėti sparčiai skrusti.