Sausainiai · Skoniai

Sausainiai su riešutais

Kai kilo mintis išsikepti ko nors skanaus prie kavos, tai pagalvojau – “Gal, ką nors su riešutais? – Gal sausainių?” Leidausi į recepto paieškas … Labai greitai suintrigavo vienos prancūzų maisto blogerės frazė – ‘”… šį receptą radau netyčia,  ir jie tapo mano mėgstamiausi…”.  Mano – taip pat! Jie yra šio sezono  favoritai. Labai patariu pabandyti, nes yra paruošiami žaibiškai – pakanka pusvalandžio ir jau turime kuo pavaišinti svečią ar namiškius. Netikite? – Bandom!

Reikės:
  • 125 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 150 g miltų
  • 80 g avižinių dribsnių
  • 1 d.š. kepimo miltelių
  • 60 g graikinių riešutų
  • 40 g džiovintų spanguolių
Sausainiai su riešutais
Gaminimas:
  1. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
  2. Įdedame kiaušinį, viską sumaišome.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame į paruoštą masę.
  4. Sudedame avižiniais dribsniais – gerai išmaišome.
  5. Pabaigoje dedame pasmulkintus riešutus ir spanguoles.
  6. Užminkom vidutinio kietumo tešlą.
  7. Sukočiojame ritinį, supjaustome gabaliukais.
  8. Rankomis suformuojame rutuliukus, paspaudžiame delnu, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  9. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.
Sausainiai su riešutais
Sausainiai su riešutais

Skanių rudens popiečių!

Dar šis bei tas ….

Originaliame recepte nurodyti pekano riešutai, tačiau aš turėjau tik graikinius – pavyko puikiai ir su jais.

Tinka įvairūs priedai – išbandžiau su aguonomis, granola.

Kepimo miltelių dėjau 1a.š. – man patiko labiau.

Kad sausainiukus pavyktų suformuoti panašaus dydžio, tešlos masę sukočiojam į ritinėlį, supjaustom mažais gabaliukais, o po to suformuojam sausainiukus.

Skubantys gali lipdyti iš karto, bet geriau ritinėlius suvyioti į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikyti šaldytuve.

Toks kiekis į standartinį orkaitės padėklą netelpa – geriau sudėti į du padėklus, paliekant didesnius tarpus.

Sekite kepimo laiką, nes po 15 minučių kepimo jie gali pradėti sparčiai skrusti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *