Galiu drąsiai teigti, kad atradau savuosius keksiukus – be jokio pieno! Ne vieną receptą išstudijavusi sustojau ties šiuo, su raudonaisiais serbentais. Man jis patiko tuo, kad ingredientai buvo panašūs kaip keksų, nes šiaip, tie visi keksiukai su vienu kiaušiniu, pienu, … na, ne mano skonio. Pabandykite manuosius – tikrai nenusivilsite, nes jau yra kepami kelintą kartą, radę savo valgytojus, o ir ne šiaip sau – nes originalus receptas yra patobulintas pagal lessaisons 😉 o tai reiškia, kad galite bandyti nedvejodami.
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 110 g sviesto
- 160 g miltų
- 200 g raudonųjų serbentų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- vanilinio cukraus
Gaminimas:
- Raudonuosius serbentus nuplauname, išdžioviname.
- Kiaušinius išplakame su cukrumi.
- Kepimo miltelius sumaišome su miltais, supilame į plakinį.
- Mikseriu gerai išsukame, supilame tirpintą sviestą, maišome toliau, kol gausime vienalytę masę.
- Įdedame vanilinio cukraus, dar kartą viską permaišome.
- Sudedame sausus, nuo kotelių nuimtus serbentus, lengvai dar kartą viską išsukame.
- Tešlą su serbentais sudedame į keksiukų formeles (dedame maždaug pusę formelės).
- Kepam 180 laipsnių temperatūroje maždaug 25 minutes.
Išskanauti VISUS vasaros skonius – misija įmanoma;)!
Dar šis bei tas …
Originaliam recepte naudojamos šaldytos uogos, bet šviežios – ne ką menkesnės.
Recepto autorius siūlo dėti sviesto 150 gramų – aš suabejojau ir gerokai pamažinau.