Ilgai neužtruksite, jei tik turėsite saują šviežių dilgėlių. O jų galite pasiskinti pakeliui. Jeigu važiuojate pamiške, kertate upelį ar žvilgsnis užkliūna už krūmokšniais sužėlusios daubos – rasite jų plantacijas. O kas nežino apie jų naudą sveikatai ir kad tai yra tik trumpalaikis pavasario vitaminų šaltinis, išdėsčiau straipsnyje “Dilgėlė – vaistui ir maistui”. Grįžtant prie patiekalo, užtruksite 20 minučių, jei tik vikriai suksitės – mėgausitės nenuobodžiu omletu. Tai tikrai yra labai lengva ir kvapni vakarienė. O kažkam gal ir pusryčiai…
Reikės: (1 porcijai)
- 3 kiaušinių
- 3 v.š. pieno
- 1 v.š. tarkuoto kietojo sūrio
- 10 g sviesto
- 1 saujos šviežių dilgėlių
- druskos
- pipirų
- omletui skirtų prieskonių
Gaminimas:
- Šviežias dilgėles nuplaunam po šaltu vandeniu, sudedam į dubenėlį, užpilam verdančiu vandeniu, palaikom 5 minutes, supilam į kiaurasamtį, kad nubėgtų vanduo (keletą galite palikti vandenyje papuošimui).
- Į dubenį sumaišom kiaušinius, išplakam šluotele, supilam pieną, sudedam prieskonius, tarkuotą sūrį.
- Išimame dilgėles iš kiaurasamčio, nuspaudžiam sauja likusį vandenį, susmulkinam ir pakepam keptuvėje su sviestu ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
- Apkeptas dilgėles sumaišom su kiaušinio plakiniu, pilame į sviestu išteptą keptuvę, viršų papuošiam atidėtais dilgėlių lapeliais, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių arba keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Skanaujam karštą su pakepinta itališka duona.
Skanių virtuvės kvapų ir vitaminingo keptuvės turinio!