Kiaušinių patiekalai · Skoniai

Omletas su dilgėlėmis

Ilgai neužtruksite, jei tik turėsite saują šviežių dilgėlių. O jų galite pasiskinti pakeliui. Jeigu važiuojate pamiške, kertate upelį ar žvilgsnis užkliūna už krūmokšniais sužėlusios daubos – rasite jų plantacijas. O kas nežino apie jų naudą sveikatai ir kad tai yra tik trumpalaikis pavasario vitaminų šaltinis, išdėsčiau straipsnyje “Dilgėlė – vaistui ir maistui”. Grįžtant prie patiekalo, užtruksite 20 minučių, jei tik vikriai suksitės – mėgausitės nenuobodžiu omletu. Tai tikrai yra labai lengva ir kvapni vakarienė. O kažkam gal ir pusryčiai…

Reikės: (1 porcijai)
  • 3 kiaušinių
  • 3 v.š. pieno
  • 1 v.š. tarkuoto kietojo sūrio
  • 10 g sviesto
  • 1 saujos šviežių dilgėlių
  • druskos
  • pipirų
  • omletui skirtų prieskonių
Gaminimas:
  1. Šviežias dilgėles nuplaunam po šaltu vandeniu, sudedam į dubenėlį, užpilam verdančiu vandeniu, palaikom 5 minutes, supilam į kiaurasamtį, kad nubėgtų vanduo (keletą galite palikti vandenyje papuošimui).
  2. Į dubenį sumaišom kiaušinius, išplakam šluotele, supilam pieną, sudedam prieskonius, tarkuotą sūrį.
  3. Išimame dilgėles iš kiaurasamčio, nuspaudžiam sauja likusį vandenį, susmulkinam ir pakepam keptuvėje su sviestu ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
  4. Apkeptas dilgėles sumaišom su kiaušinio plakiniu, pilame į sviestu išteptą keptuvę, viršų papuošiam atidėtais dilgėlių lapeliais, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių arba keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  5. Skanaujam karštą su pakepinta itališka duona.

Skanių virtuvės kvapų ir vitaminingo keptuvės turinio!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *