Šiandien – figų sezono pabaigai – tarta su migdolų miltų įdaru. Figos joje išpildo ne tik estetinę pusę, bet ir paryškina įdaro skoninę gamą. Šiek tiek išskirtinė, nes joje mažiau cukraus – įdarui naudojama daugiau medaus. Mažiau miltų – tik tiek, kiek reikia smėlinei tašlai. Išpildymas yra lengvas – iš vakaro pasigaminate tešlą (nors galima ir iš ryto), o popietę mėgaujatės gabalėliu pyrago. Vieni arba su draugais, svečiais, kaimynais ar netyčia užklydusiais pažįstamais.:).
Ši tarta gali būti kasdienė, bet dėl savo puošnumo tinka ir ant proginio stalo. Figos sukuria nustabų ornamentą, ir net tie, kuriems pyragas ne maistas, susigundys jo įsidėti į desertinę lėkštutę. O tie, kurie riboja cukrų, taip pat neatsisakys. Žodžiu, tinkamas visiems, net ir vaikams.
Baigdama diterambus skirtus TARTAI SU FIGOMIS, galiu tik pridurti – jos negalima sugadinti! Ir jeigu tik galvojate, ką šiandien patieksite prie kavos/arbatos – drąsiai rinkitės JĄ.:)
Reikės:
- Smėlinės tešlos
- 100 g migdol miltų
- 50 g šviesaus cukranendrių cukraus
- 50 g medaus
- 2 kiaušinių
- 200 ml grietinėlės
- 8-10 figų (arba tiek, kiek reikia įdaro paviršiui padengti)
Gaminimas:
- Figas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonais skridinėliais.
- Kiaušinius gerai suplakite su cukrumi ir medumi.
- Į plakinį sudėkite migdolų miltus, gerai sumaišykite.
- Įkandin supilkite grietinėlę, gerai viską suplakite.
- Kepimo formą ištepkite sviestu (galite į dugną įdėti kepimo popieriaus).
- Smėlinę tešlą iškočiokite (maždaug 3mm storio), įklokite į kepimo formą, švelniai paspauskite, suformuokite bortelius, perteklinį tešlos sluoksnį nuo kraštų nubraukite peiliu, pagrindą subadykite šakute.
- Supilkite paruoštą įdarą, ant viršaus išdėliokite figų skridinėlius.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
- Skanaukite!
Dar šis bei tas…
Nurodytam tešlos kiekiui geriausia yra žema metalinė/silikoninė 26 cm skersmens forma.