Skoniai · Tešlos receptai

Smėlinė tešla

Kam pirkti tešlą? Juk, labai greitai ją galime suminkyti namuose. Kažkodėl atrodo, kad pasiruošti savo tešlą, kad ir tartai gaminti, atrodo labai sudėtinga. Nieko panašaus! Tiesiog, vieną kartą reikia tam pasiryžti, o su laiku taps įpročiu ir net nekils minčių įsidėti jos į krepšelį vaikštant po prekybos centrą. Produktai, kurių reikia, visada randami namuose. Laiko sąnaudos minimalios. Tad, jeigu įtikinau, pradėkime!

Beje, be saldžiųjų tartų bei tartalečių, iš jos galime pasigaminti puikiausius sausainiukus.;)

Tartos pagrindas iš smėlinės tešlos
Reikės:
  • 250 g miltų
  • 125 g sviesto
  • 50 g miltelinio cukraus
  • 1 kiaušinio trynio
  • 30 g vandens
  • Žiupsnelio druskos
Smėlinė tešla paruošta
Belieka ją pašaldyti
Gaminimas:
  1. Sviestą supjaustykite nedidelaiis kubeliais, sudėkite į miltus, trinkite tarp pirštų, kol šis gerai susimaišys su miltais.
  2. Sudėkite miltelinį cukrų, dar kartą viską pertrinkite tarp pirštų.
  3. Įdėkite kiaušinio trynį, medinių šaukštu apjunkute jį su esama mase.
  4. Supilkite vandenį, įdėkite druskos, suminkykite tešlą – neminkykite jos per ilgai, tik tiek, kiek reikia, kad visi produktai apsijungtų.
  5. Iš tešlos suformuokite rutulį, apvyniokite maistine plėvele, įdėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų sviestas.
  6. Kočiokite ir kepkite.;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *