Kam pirkti tešlą? Juk, labai greitai ją galime suminkyti namuose. Kažkodėl atrodo, kad pasiruošti savo tešlą, kad ir tartai gaminti, atrodo labai sudėtinga. Nieko panašaus! Tiesiog, vieną kartą reikia tam pasiryžti, o su laiku taps įpročiu ir net nekils minčių įsidėti jos į krepšelį vaikštant po prekybos centrą. Produktai, kurių reikia, visada randami namuose. Laiko sąnaudos minimalios. Tad, jeigu įtikinau, pradėkime!
Beje, be saldžiųjų tartų bei tartalečių, iš jos galime pasigaminti puikiausius sausainiukus.;)
![](https://i0.wp.com/www.lessaisons.lt/wp-content/uploads/2024/10/6E9E16AF-960C-4A70-BB08-B030439A56F9_1_201_a.jpeg?resize=663%2C814&ssl=1)
Reikės:
- 250 g miltų
- 125 g sviesto
- 50 g miltelinio cukraus
- 1 kiaušinio trynio
- 30 g vandens
- Žiupsnelio druskos
![](https://i0.wp.com/www.lessaisons.lt/wp-content/uploads/2024/10/4D83D22E-6AD5-4E81-BE53-D288196A6581_1_201_a.heic?w=663&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.lessaisons.lt/wp-content/uploads/2024/10/C0A5F40D-99FA-41F9-84E5-59EF9BBB05B7_1_201_a.heic?w=663&ssl=1)
Gaminimas:
- Sviestą supjaustykite nedidelaiis kubeliais, sudėkite į miltus, trinkite tarp pirštų, kol šis gerai susimaišys su miltais.
- Sudėkite miltelinį cukrų, dar kartą viską pertrinkite tarp pirštų.
- Įdėkite kiaušinio trynį, medinių šaukštu apjunkute jį su esama mase.
- Supilkite vandenį, įdėkite druskos, suminkykite tešlą – neminkykite jos per ilgai, tik tiek, kiek reikia, kad visi produktai apsijungtų.
- Iš tešlos suformuokite rutulį, apvyniokite maistine plėvele, įdėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų sviestas.
- Kočiokite ir kepkite.;)