Kai viskas atsibosta, reikia išbandyti kažką neįprasto. Tai gali būti net tam tikras iššūkis. Juk vienam iššūkis yra įkopti į Everestą, kitam – pasakyti viešą kalbą, trečiam – susirasti draugą. Atsirastų ir tokių, kurie sakytų, kad jiems iššūkis išvirti sriubą.
Iššūkis tai niekas kitas, kaip rįžtas nugalėti savo baimes. Pavyzdžiui man patinka eksperimentuoti, bet prieš kažko imantis užvaldo nerimas – “Ar pavyks?”. Štai šie ir panašūs keksiukai nedavė ramybės. Ryžausi ne iš karto. Turėjo praeiti mėnesis ar daugiau, kol vieną dieną ėmiau ir sulipdžiau – tinkančius alternatyvei mitybai, kai išeitis viena – pradėti keisti įpročius. Net nereikėjo nieko papildomai įsigyti, – net maskarponės indelis išsipūtęs iš pykčio laukė savo pasirodymo, o vidinis murmeklis “Ar-tau-reikėjo?” vis dar nedavė ramybės.
Tik išėmusi iš formelių ir sustačius savo kūrinius fotosesijai nusiraminau…
Hum… Visai neblogai atrodo!
O skanu, ar kaip?..
Reikės: (6 keksiukams)
Pagrindui
- 80 g migdolų miltų
- 1 a.š. cinmono
- 6 a.š. sviesto
- 2 a.š. kakavos
- druskos
- natūraus saldiklio (stevijos ar kito)
Sūrio sluoksniui
- 160 g maskarponės sūrio
- 3-4 a.š. žaliosios citrinos sulčių
- 1 žaliosios citrinos (žievelės)
- 60 g avokado (2/3 vidutinio avokado)
- 1 saujelės sūdytų pistacijų
- natūralaus saldiklio (stevijos ar kito)
- 1 a.š. agaro miltelių (augalinio želatinos pakaitalo)

Gaminimas:
- Migdolų miltus 3-4 minutes pakepiname ant sausos keptvės, padaliname į dvi dalis.
- Imame 3 a.š. kambario temperatūros sviesto, sumaišome su viena dalimi migdolų miltų, įdedame cinamono, druskos, saldiklio.
- Gautą masę lygiomis dalimis sudedame į 6 keksiukų formeles, gerai suspaudžiame, dedame į šaldymo kamerą.
- Kitą dalį paruošiame lygiai taip pat, tik pabaigoje įdedame kakavos.
- Ruošinius išimame iš šaldiklio, ant šviesaus pagrindo lygiomis dalimis dedame tamsų, gerai suspaudžiame, grąžiname į šaltį.
- Maskarponės sūrio masę padaliname į 2 dalis.
- Vieną dalį papildome trintu avokadu, žaliosios citrinos sultimis, tarkuota žievele, įdedame saldiklio, pusę šaukštelio agaro miltelių viską gerai sutriname elektriniu trintuvu.
- Ant sustingusio keksiukų pagrindo vienodomis dalimis sudedame paruoštą žaliąją sūrio masę, dedame šaldyti.
- Paskutiniam sluoksniui atidėtą maskarponės sūrio dalį pertriname iki vientisos masės, įdedame saldiklio, pusę šaukštelio agaro miltelių, pasmulkintų pistacijų, viską permaišome, lygiomis dalimis dedame ant žaliojo sluoksnio.
- Paruoštus keksiukus patalpiname į šaldymo kamerą iki pareikalavimo.
- Patiekiame kambario temperatūros.
Šie keksiukai neabeotinai suras savo gerbėjus!
Dar šis bei tas…
Saldiklio kiekį reguliuokite pagal savo skonį. Jeigu neturite, o cukraus nesate visiškai atsisakę – įdėkite truputėlį cukraus pudros (aš taip ir padariau) – nedidlis kiekis cukraus ir druskos gerai subalansuoja skonius, nesijaučia įkyraus saldumo.
Ketvirto sluoksnio galima nedaryti – pabaigti maskarponės-avokado. Kodėl taip sakau? – Man pasirodė, kad vienu metu per daug skonių. Nors, tie riešutai ant viršaus – visai nieko…