Skoniai · Tešlos receptai

Kapota tešla

Mano pati mėgstamiausia. Iš jos galima pagaminti kalną įvairiausių pyragėlių, tartalečių, sausainių, užkandžių paplotėlių. Ji taip pat puikiai tinka gaminti kišui, daržovių tartai.

Kapotos tešlos pyragėliai su rikota ir su mėlynėmis
Kapotos tešlos pyragėliai su rikota ir mėlynėmis
Reikės:
  • 360 g miltų
  • 200 g gero sviesto
  • 200 g riebios grietinės
  • didesnio žiupsnio druskos

Gaminimas:
  1. Ant darbastalio suberkite sumaišytus su druska miltus.
  2. Į vidurį sudėkite mažais kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, viską kapokite plačiu peiliu, kol gausite daug smulkių drėgnų trupinių (galite “kapoti” ir roboto kampuotais antgaliais).
  3. Sudėkite gerai atšaldytą grietinę – procesą tęskite, kol nebeliks sausų miltų.
  4. Toliau darbuokitės rankomis – turite gauti minkštą, elastingą tešlą (jei šiek tiek lips prie rankų, pabarstykite miltais, tik nepadauginkite – tešla neturi būti per daug kieta).
  5. Suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę, padėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui, o geriausiai – keletai valandų arba visai nakčiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *