Skoniai · Tešlos receptai

Kapota tešla

Mano pati mėgstamiausia. Iš jos galima pagaminti kalną įvairiausių pyragėlių, tartalečių, sausainių, užkandžių paplotėlių. Ji taip pat puikiai tinka gaminti kišui, daržovių tartai.

Reikės:
  • 360 g miltų
  • 200 g gero sviesto
  • 200 g riebios grietinės
  • didesnio žiupsnio druskos
Gaminimas:
  1. Ant darbastalio suberkite sumaišytus su druska miltus.
  2. Į vidurį sudėkite mažais kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, viską kapokite plačiu peiliu, kol gausite daug smulkių drėgnų trupinių (galite “kapoti” ir roboto kampuotais antgaliais).
  3. Sudėkite gerai atšaldytą grietinę – procesą tęskite, kol nebeliks sausų miltų.
  4. Toliau darbuokitės rankomis – turite gauti minkštą, elastingą tešlą (jei šiek tiek lips prie rankų, pabarstykite miltais, tik nepadauginkite – tešla neturi būti per daug kieta).
  5. Suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę, padėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui, o geriausiai – keletai valandų arba visai nakčiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *