Mano pati mėgstamiausia. Iš jos galima pagaminti kalną įvairiausių pyragėlių, tartalečių, sausainių, užkandžių paplotėlių. Ji taip pat puikiai tinka gaminti kišui, daržovių tartai.
Reikės:
- 360 g miltų
- 200 g gero sviesto
- 200 g riebios grietinės
- didesnio žiupsnio druskos
Gaminimas:
- Ant darbastalio suberkite sumaišytus su druska miltus.
- Į vidurį sudėkite mažais kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, viską kapokite plačiu peiliu, kol gausite daug smulkių drėgnų trupinių (galite “kapoti” ir roboto kampuotais antgaliais).
- Sudėkite gerai atšaldytą grietinę – procesą tęskite, kol nebeliks sausų miltų.
- Toliau darbuokitės rankomis – turite gauti minkštą, elastingą tešlą (jei šiek tiek lips prie rankų, pabarstykite miltais, tik nepadauginkite – tešla neturi būti per daug kieta).
- Suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę, padėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui, o geriausiai – keletai valandų arba visai nakčiai.