Kaip gimė mintis iškepti migdolinę širdutę? Dažnai poveikį padaro kokybiškai nufotografuotas maistas. Pamačiusi Instagrame gražiai išraižytą širdutę, atsiminiau praeitų metų Trijų Karalių paplotėlį – galette des rois (pranc.). Paplotėlis, primena saulutę, o štai šv.Valentinui galima pagaminti širdutės formos paplotėlį. Kaip paprasta, tačiau neįprasta, nes dažniausiai kepam širdutės pavidalo Valentino sausainėlius su raudono džemu įdaru. Juos išbandžiau prieš metus, o šiais – norėjosi kažko naujo. Pagaminti migdolinę širdutę neužtrunka, jei turim sluoksniuotos tešlos. Migdolų įdarą, taip pat, galima spėriai paruošti, jei tik turim migdolų miltų (nors galima nesunkiai sumalti ir pačius migdolus). Gal kiek ilgiau užrunka širdutės formavimas – tam reikia turėti nemažą širdies formelę – aš naudojau saldainių dėžutės (gerai kartais neskubėti išmesti pakuočių.:)
Reikės:
- Sluokniuotos tešlos
- Migdolinės masės

Gamyba:
- Sluoksniuotą tešlą pasigaminkite, kaip aprašyta sluoksniuotos tešlos gamybos recepte.
- Migdolinį įdarą paruoškite pagal Trijų Karalių paplotėlio receptą.
- Išimkite atšaldytą tešlą, ją iškočiokite.
- Paėmę širdelės formą, ją įspaukite, o kitoj vietoj tik uždėkite ją ant tešlos ir “iš akies” apibrėžkite mediniu pagaliuku truputį didesnę širdutę, nei formelė.
- Gaunate dvi širdutes – didesnę ir mažesnę. Į mažesniosios vidurį dėkite migdolinį įdarą, o kontūro kraštus aptepkite kiaušinio-pieno plakiniu.
- Antrąją, didesnę širdutę, uždėkite ant jau anksčiau paruoštosios.
- Abiejų kraštus sutvirtinkime dar kartą uždėję formelę, o pirštais švelniai paspauskite iš vidaus kraštelį, kad gerai sukibtų, kraštelius švelniai įpjaukite su peiliu.
- Viduryje mediniu pagaliuku padarykite “kaminą”, šilumai išeiti.
- Šio pyragėlio viršų būtinai išraižykite; dažniausias pasitaikantys raižinys ir gerai matomas Trijų karalių paplotėlio.
- Viršų gausiai aptepkite kiaušinio-pieno plakiniu.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje – 25-30 minučių.
Skanaukite atvėsusią, apibertą cukraus pudra 🙂
Dar šis bei tas…
Iš nurodyto kiekio galima pasigaminti dvi širdutes arba vieną didesnę, o kitas mažytes (tokiu pačiu principu, tačiau formeles naudoti sausainių).
Greitesnis būdas – sluoksniuotos tešlos ir migdolų miltų nusipirkti parduotuvėje.