Puikus! Buvau pasiilgusi štai tokių minkštų pyragų.
Pirmas dalykas, kurį turiu padaryti prisiraškiusi uogų – iškepti pyragą. Visada ieškau naujo, dar neišbandyto recepto. Kartais, neradusi nieko įdomaus, – pasigaminu ką nors iš savo senos “kolekcijos”. Bet šį kartą man pasisekė, – aptikau panašų receptą į pyragų su vyšniomis ir slyvomis, tačiau ne šimtu procentų tokį. Be to, sudomino tai, kad buvo naudojamos ne tik uogos, bet ir vaisiai.
Pradžia buvo ta, kad iš miško parsinešiau du kibirėlius mėlynių. Pirmiausia išsikepiau jau išbandytą pyragą su rikota. Vėliau išviriau uogienę su mėtomis, o paskui pradėjau dairytis naujo recepto. Akį užkabino nuotrauka – seilė nutyso, – supratau, kaip seniai valgiau tokį purų pyragą. Nedelsiau nei minutės – pabandžiau iškepti vieną – kaip mat išnyko nuo stalo. Antrą – užteko taip pat neilgam. Trečią kartą neeikvojau laiko – kepiau iš dvigubos normos – va, tada pavyko ir fotosesija.:) Iš nurodytos kiekio produktų, trims asmenims, pyragų mėgėjams, gali užtekti vienam kartui. Patarimas – kepti dvigubą.
Rugpjūtis. Obelys jau baigia subrandinti obuolius, tuos, iš kurių kepami pyragai. Jų receptų yra begalės. Pati esu išbandžiusi…, na, gal kokius penkis. Pradėjau, tiesiog, nuo pyrago su obuoliais. Kepiau, kol neatsibodo, – paskui pamiršau, po kelių metų prisiminiau, bet buvau jau atradusi puikesnių, pavyzdžiu, obuolių pyragą su įdaru. Bet, palikim obuolius ateičiai.
Šiandien ant stalo puikuojas puikiai tarpusavyje derančių – mėlynių ir nektarinų tandemas minkštame patale.
Vasara tęsiasi, – mėgaukimės!
Reikės:
- 145 g minkšto sviesto
- 80-100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 150 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. jogurto/grietinės
- 2 nektarinų
- žiupsnelio druskos
- geros saujos mėlynių
Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą ištriname mediniu šaukštu su cukrumi iki purumo (galima maišyti ir elektriniu mikseriu).
- Po vieną įmušame kiaušinius, dedame druską, vanilės ekstraktą, išsukame viską iki vientisumo.
- Sudedame jogurturtą/grietinę, išplakame.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, išsijotus supilame į plakinį.
- Sumaišome tešlą, stengiamės neparmaišyti – tiek, kad viskas gerai apsijungtų.
- Sukrečiame į kepimo formą, išlyginame paviršių.
- Nektarinus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, supjaustome vienodo dydžio skiltelėmis.
- Vaisius susmaigstome vienodais tarpais į tešlą, žievele į viršų.
- Tarpuose pabarstome uogų, jas šiek tiek paspaudžiame.
- Kepame 170 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.
- Skanaujame atvėsusį.
Skanių Jums patirčių kepant uogų ir vaisių pyragus!
Dar šis bei tas…
Galima tokį pat pyragą kepti kombinuojant persikus ir juoduosius serbentus – išbandytas, taip pat laaabai skanus!
Jeigu kepsite iš dvigubos porcijos, tešlą padalinkite į dvi dalis; pirmiausia sudėkite vieną dalį, pabarstykite uogų, po to sudėkite antrą, susmaigstykite vaisius ir dar padėliokite uogų.
Recepto šaltinis: Dalios svetainė