Skoniai

Farširuotų bulvių dubenėliai

Jau prasidėjo šviežių bulvių sezonas, todėl reikia skubėti gaminti, kol dar jos jaunutės ir pačios skaniausios. Mano mėgstamiausias patiekalas – farširuoti bulvių dubenėliai. Gaminu su odelėmis, nes būtų tiesiog nusikaltimas išmesti, tai kas vetingiausia.

Reikės: (3 asmenims)
  • 8 vidutinių ar didesnių bulvių
  • 300-400 gramų maišyto kiaulienos/jautienos faršo (arba tik jautienos)
  • 1 svogūno
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • Kietojo sūrio (brandinto Džiugo ar Rokiškio )
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus
Gaminimas:
  1. Bulves gerai nuplaunam, paliekam su odele.
  2. Paruošiam faršą: sudedam prieskonius, smulkiai supjaustytą svogūną, paskaninam pomidorų pasta.
  3. Paruoštas bulves perpjaunam pusiau, bulvių skutikliu išskobiam bulvių dubenėlius, įdedam druskos, patepam aliejumi.
  4. Į paruoštus dubenėlius sudedam faršą, viršų taip pat šiek tiek patepam aliejumi.
  5. Bulves kepam aliuminio folijoje arba uždengtas kepimo popieriumi 200 laipsnių temperatūroje pusę valandos.
  6. Dubenėlius trumpam išimame, apibarstome kapotais žalumynais (krapais, petražolėm, svogūnų laiškais), padėliojame tarkuoto kietojo sūrio (sūrį dėjau į kas antrą dubenėlį, nes būna kas šeimoje laikosi dietos:).  
  7. Grąžinam į orkaitę dar 15-20 minučių.
  8. Patiekiam su žalių daržovių salotom.
Farširuotos bulvės
farširuotos bulvės I
Morkų-agurkų slotos
Labai dera prie šio patiekalo šiaudeliais smulkintų morkų ir agurkų salotos, pagardintos aliejumi ir citrinų sultimis

Skanaus!

Nepraleiskit šviežių bulvių sezono!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *