Jau prasidėjo šviežių bulvių sezonas, todėl reikia skubėti gaminti, kol dar jos jaunutės ir pačios skaniausios. Mano mėgstamiausias patiekalas – farširuoti bulvių dubenėliai. Gaminu su odelėmis, nes būtų tiesiog nusikaltimas išmesti, tai kas vetingiausia.
Reikės: (3 asmenims)
- 8 vidutinių ar didesnių bulvių
- 300-400 gramų maišyto kiaulienos/jautienos faršo (arba tik jautienos)
- 1 svogūno
- 2 v.š. pomidorų pastos
- Kietojo sūrio (brandinto Džiugo ar Rokiškio )
- Druskos
- Pipirų
- Aliejaus
Gaminimas:
- Bulves gerai nuplaunam, paliekam su odele.
- Paruošiam faršą: sudedam prieskonius, smulkiai supjaustytą svogūną, paskaninam pomidorų pasta.
- Paruoštas bulves perpjaunam pusiau, bulvių skutikliu išskobiam bulvių dubenėlius, įdedam druskos, patepam aliejumi.
- Į paruoštus dubenėlius sudedam faršą, viršų taip pat šiek tiek patepam aliejumi.
- Bulves kepam aliuminio folijoje arba uždengtas kepimo popieriumi 200 laipsnių temperatūroje pusę valandos.
- Dubenėlius trumpam išimame, apibarstome kapotais žalumynais (krapais, petražolėm, svogūnų laiškais), padėliojame tarkuoto kietojo sūrio (sūrį dėjau į kas antrą dubenėlį, nes būna kas šeimoje laikosi dietos:).
- Grąžinam į orkaitę dar 15-20 minučių.
- Patiekiam su žalių daržovių salotom.
Skanaus!
Nepraleiskit šviežių bulvių sezono!