Reikės: (8 keksiukams)
- 2 lapelių sluoksniuotos tešlos
- Obuolių džemo
- Mėlynių uogienės
- Kiaušinio (aptepimui, tačiau nebūtinai)
Gaminimas:
- Tešlos lapelius iškočiokite ir supjaustykite maždaug 4-5 centimetrų pločio ir 20-25 centimetrų ilgio juostelėmis.
- Ant vienų tepkite obuolių džemą, ant kitų – mėlynių uogienę; stenkitės palikti juostelės kraštus neužteptus.
- Susukite kiekvieną į ritinėlį, apverskite ir suformuokite rožytę.
- Rožytes sudėkite į keksiukų formeles, kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Skanaukite LINKSMAI!
Dar šis bei tas…
Tikresnės rožytės išeina, kai dedu ne obuolių džemą, o obuolių griežinėlius. Tokiu atveju, rekomenduojama obuolių puseles iš pradžių trumpai apvirti (apie 5 minutes).
Rožytes galima daryti su skirtingų spalvų obuoliais – akis tikrai bus kur paganyti.
Kepti galima ir žemesnėje temperatūroje, tačiau ilgiau.
Sluoksniuotai tešlai rekomenduojama aukštesnė temperatūra, kad nespėtų ištekėti sviestas.