Skoniai

Sluoksniuotos tešlos rožytės

Sluoksniuotai tešlai pagaminti reikia įgūdžių – esu jau minėjusi savo poste sluoksniuota tešla . Įgudus ją galima pasigaminti per 10 minučių. Aišku, kad geriau išsisluoksniuotų, kočiojant iš naujo, ją reikia vis pašaldyti – tai užima laiko. Ar gaminti sviesto, ar margarino pagrindu – jums rinktis, apie niuansus rašiau taip pat. Iš jos galima gaminti saldžius derinius prie kavos, arbatos, galima ruošti aperityvus, užkandžius prie vyno. Esu bandžiusi ir vienus ir kitus, tačiau tešlą pirkdavau prekybos centre. Kai nusprendžiau pati pradėti sluoksniuoti, man patiko iš jos daryti gražius dalykėlius, duoti peno fantazijai. Pavadinau – sluoksniuotos tešlos fantazijos. Visai neblogas aperityvinis užkandis  pavyko su sūriu – sūrio lazdelės – jos tapo labai paklausios. Atėjus vasarai, prisiminiau rožytes ir sumaniau jas patobulinti. Nuojauta kuždėjo, kad jas reikia suraityti keksiukų formelėse. Taigi, pasižvalgykite, kas ir kaip, o paskui spręskite, ar verta. O buvo taip:

Sluoksniuota tešlaSluoksniuota tešlaSloksniuotos tešlos rožytės

Sluoksniuotos tešlos rožytės

 

Reikės: (8 keksiukams)
  • 2  lapelių sluoksniuotos tešlos
  • Obuolių džemo
  • Mėlynių uogienės
  • Kiaušinio (aptepimui, tačiau nebūtinai)
Gaminimas:
  1. Tešlos lapelius iškočiokite ir supjaustykite maždaug 4-5 centimetrų pločio ir 20-25 centimetrų ilgio juostelėmis.
  2. Ant vienų tepkite obuolių džemą, ant kitų – mėlynių uogienę; stenkitės palikti juostelės kraštus neužteptus.
  3. Susukite kiekvieną į ritinėlį, apverskite ir suformuokite rožytę.
  4. Rožytes sudėkite į keksiukų formeles, kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu.
  5. Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Skanaukite LINKSMAI!

Dar šis bei tas…

Tikresnės rožytės išeina, kai dedu ne obuolių džemą, o obuolių griežinėlius. Tokiu atveju, rekomenduojama obuolių puseles iš pradžių trumpai apvirti (apie 5 minutes).

Rožytes galima daryti su skirtingų spalvų obuoliais – akis tikrai bus kur paganyti.

Kepti galima ir žemesnėje temperatūroje, tačiau ilgiau.

Sluoksniuotai tešlai rekomenduojama aukštesnė temperatūra, kad nespėtų ištekėti sviestas.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *