Kiaušinių patiekalai · Skoniai

Omletas su baravykų įdaru

Kiaušinių patiekalai savo gausa nenusileidžia mėsos patiekalams. Kai reikia greitai pasisitiprinti, jie yra išsigelbėjimas. Kai reikia sočių pusryčių – prašom, – kietai virtas, minkštai virtas kiaušinis su lukštu, Benedikto kiaušinis (virtas kiaušinis be lukšto), itališka kiaušinienė, plėšyta kiaušinienė, omletas, … – prie jo ir sustokime. Esu rekomendavusi orkaitėje keptą omletą su romanine salota – jis nuostabus!  Šį kartą pasigaminkime omletą keptuvėje – rekomenduoju su baravykų ar kitų miško grybų įdaru. Galima ir su pievagrybiais.

Reikės: (1 asmeniui)

Omletui

  • 2 kiaušinių
  • 2 v.š. miltų
  • 2 v.š. pieno
  • druskos
  • pipirų
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • aliejaus

Įarui

  • 1 didesnio baravyko/keleto kitų miško grybų/pievagrybių
  • 1 svogūno galvutės
  • sviesto (kepinimui)
  • sviesto+grietinėlės (padažui)
  • druskos
  • pipirų
  • krapų
Omletas

Įdaras omletui

Omletas su baravykų įdaru
Gaminimas:
  1. Įdarui pakepinkite svogūną svieste, sudėkite supjaustytą juostelėmis baravyką, – dar šiek tiek pakepinkite, apibarstykite druska, maltais pipirais, sudėkite pasmulkintus šviežius krapus.
  2. Nukelkite keptuvę nuo kaitros, įdarą atidėkite.
  3. Kiaušinius išplakite, įdėkite druskos, po truputį suberkite miltus.
  4. Viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
  5. Po truputį pilkite pieną, viską maišykite, kol gausite omleto masę.
  6. Sudėkite supjaustytus svogūnų laiškus, bei krapus.
  7. Masę pilkite į įkaitintą aliejų, kepkite minutę pusantros ant vienos pusės, apverskite, pakepkite dar šiek tiek ant kitos.
  8. Ant iškepusio papločio vienos pusės dėkite paruoštą įdarą, suvožkite, dėkite į serviravimo lėkštę.
  9. Patiekite užpylę nedideliu kiekiu sviesto/grietinėlės padažo.
  10. Skanaukite su skrudinta itališka duona, žaliomis daržovėmis.

Dar šis bei tas …

Įdaryti omletą galite kuo įvairiausiai – jei neturite grybų, užtarkuokite kietojo sūrio, įpjaustykite džiovintų arba lengvai pakepintų pomidorų.

Kad omletas būtų minkštas, nereikia padauginti miltų, o kepant atidžiai stebėti, kad nedžiūtų – reguliuoti kaitrą, laiku nuimti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *