Kiaušinių patiekalai savo gausa nenusileidžia mėsos patiekalams. Kai reikia greitai pasisitiprinti, jie yra išsigelbėjimas. Kai reikia sočių pusryčių – prašom, – kietai virtas, minkštai virtas kiaušinis su lukštu, Benedikto kiaušinis (virtas kiaušinis be lukšto), itališka kiaušinienė, plėšyta kiaušinienė, omletas, … – prie jo ir sustokime. Esu rekomendavusi orkaitėje keptą omletą su romanine salota – jis nuostabus! Šį kartą pasigaminkime omletą keptuvėje – rekomenduoju su baravykų ar kitų miško grybų įdaru. Galima ir su pievagrybiais.
Reikės: (1 asmeniui)
Omletui
- 2 kiaušinių
- 2 v.š. miltų
- 2 v.š. pieno
- druskos
- pipirų
- svogūnų laiškų
- krapų
- aliejaus
Įarui
- 1 didesnio baravyko/keleto kitų miško grybų/pievagrybių
- 1 svogūno galvutės
- sviesto (kepinimui)
- sviesto+grietinėlės (padažui)
- druskos
- pipirų
- krapų
Gaminimas:
- Įdarui pakepinkite svogūną svieste, sudėkite supjaustytą juostelėmis baravyką, – dar šiek tiek pakepinkite, apibarstykite druska, maltais pipirais, sudėkite pasmulkintus šviežius krapus.
- Nukelkite keptuvę nuo kaitros, įdarą atidėkite.
- Kiaušinius išplakite, įdėkite druskos, po truputį suberkite miltus.
- Viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
- Po truputį pilkite pieną, viską maišykite, kol gausite omleto masę.
- Sudėkite supjaustytus svogūnų laiškus, bei krapus.
- Masę pilkite į įkaitintą aliejų, kepkite minutę pusantros ant vienos pusės, apverskite, pakepkite dar šiek tiek ant kitos.
- Ant iškepusio papločio vienos pusės dėkite paruoštą įdarą, suvožkite, dėkite į serviravimo lėkštę.
- Patiekite užpylę nedideliu kiekiu sviesto/grietinėlės padažo.
- Skanaukite su skrudinta itališka duona, žaliomis daržovėmis.
Dar šis bei tas …
Įdaryti omletą galite kuo įvairiausiai – jei neturite grybų, užtarkuokite kietojo sūrio, įpjaustykite džiovintų arba lengvai pakepintų pomidorų.
Kad omletas būtų minkštas, nereikia padauginti miltų, o kepant atidžiai stebėti, kad nedžiūtų – reguliuoti kaitrą, laiku nuimti.