Desertai · Proginiai kepiniai ir desertai · Sausainiai · Skoniai

Sluoksniuotas desertas su braškėmis ir šokoladiniais sausainiais

Ar vasara ar žiema, ruduo ar pavasaris – mažas skanus sausainiukas prie kavos – tai yra tai, ko reikia COFFE TIME. Dailiai apvalūs, ar figūriniu krašteliu – labai vilioja – pati išbandžiusi esu smėlinius sausainius pagal prancūziškus receptus, nes jie yra geriausi šios rūšies žinovai. Neseniai užmačiau šokoladinius “smėlinukus”. Labai patraukliai atrodė supjaustyti kvadartiniais gabalėliais. Nenusiraminau, kol neišbandžiau, – visada geras jausmas turėti skanėstą prie kavos…

O progoms, tokioms kaip Valentino diena – tiesiog idealus!

Sluoksniuotas desertas su uogomis ir šokoladiniais sausainiais
Reikės:
  • 220 g miltų
  • 160 g cukranendrių cukraus (pudros)
  • 170 sviesto (šalto)
  • 60 kakavos (riebios)
  • 1 kiaušinio
  • 2 a.š. vanilės esencijos
  • žiupsnelio druskos
Šokoladiniai susainiai
Šokoladiniai kvadračiukai
Šokoladiniai sausainiai
Sulaužyti šokoladiniai kvadračiukai ypač tinkami sluoksniuoti
Desertas su plakta grietinėle
Deserto sluoksniai stiklinėje
Desertas su plakta grietinėle
Braškių, šokoladinių sausainių ir plaktos grietinėlės kompozicija lėkštėje
Gaminimas:
  1. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Atskirame inde sumaišykite persijotus miltus, cukrų, kakavą ir druską.
  3. Įmuškite kiaušinį, sudėkite vanilės esenciją, sviesto kubelius.
  4. Mediniu šaukštu viską apjunkite, baikite minkyti rankomis.
  5. Tešlą suvoliokite į rutulį ir patalpinkite į šaldytuvą valandai laiko.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, pasiruoškite kepimo popierių, ant jo iškočiokite maždaug 5mm storio tešlą.
  7. Peiliu supjaustykite ruošinį 5:3 cm.
  8. Kepkite apie 10 minučių.
  9. Atvėsusius sulaužkite pagal pjūvius; nesistebėkite, jei negausite labai gražių stačiakampių – laužytos plokštelės ne mažiau patrauklios;)
  10. Patiekite vienus arba su plakta grietinėle bei šviežiomis uogomis.

Šokoladinių jums popiečių ir vakarų!

Dar šis bei tas…

Cukrų rekomenduoju sumalti, nes pirmą kartą to nedariau – šis prastai susijungė su pagrindine mase, o tai pakenkė konsistencijai ir skoniui.

Pagal poreikį ar norą sausainių tešlą galima gardinti imbieru, cinamonu, migdolų esenciją.

Valentino dienai iškepiau širdutės formos sausainiukus, susluoksniavau juos stiklinėse su maskarponės sūriu, pagardintu milteliniu cukrumi, vanilės esencija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *