Skoniai · Žuvies patiekalai

Žuvis kepta okaitėje

Įprotis gaminti žuvį dažnai ateina iš šeimos, kurioje augi. Vaikystėje valgiau  tik ant aliejaus keptuvėje keptą žuvį. Dažniausiai tai būdavo jūros lydeka ar karpis. Buvo skanu. Žuvienėje žuvies gabaliukai – ne itin… Kai pati pradėjau gaminti, pabandžiau kepti sluoksniuotą daržovių žuvies patiekalą keptuvėje – visai patiko. Dabar jau kelintą kartą kepu žuvį orkaitėje, – renkuosi ešerinių šeimos. Gal kada pamėgsiu virtą ar troškintą, o ji tikriausiai yra sveikiausia, būtinai parašysiu. Jaučiu, kad tas laikas greitai ateis.

Reikės:

  • 1 kg šaldytos žuvies
  • 2 vidutinių morkų
  • 1 didesnio svogūno
  • keleto griežinėlių citrinos
  • 2 a.š. druskos
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • pipirų
  • mėgstamų prieskonių
Kepta orkaitėje žuvis

Gaminimas:

  1. Žuvį atitirpiname, nuplauname ir nusausiname.
  2. Morkas supjaustom šiaudelias ar pailgais gabaliukais, svogūną – žedais, atpjaunam keletą griežinėlių citrinos.
  3. Barstome druska, pipirais, įtriname aliejumi.
  4. Dedam į kepimo rankovę, ant viršaus krauname morkas, svogūnus, padėliojame citrinos griežinėlius, apibarstome mėgstamais prieskoniais.
  5. Paliekam pusvalandžiui  kambario temperatūroje, kad įsigertų prieskoniai.
  6. Kepam 200 laipsnių orkaitėje apie 40-45 minutes.
  7. Patiekiame su rudaisiais ryžiais.
Kepta orkaitėje žuvis

Dar šis bei tas…

Žuvį galima pagardinti mėgstamu padažu, patiekti su pomidorų salotomis.

Ryžius lėkštėje galima sudėti į salotų lapelius – labai pagyvins lėkštės turinį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *