Kiaušinių patiekalai · Skoniai

Omletas su sūdyta žuvimi

Kad sūdyta žuvis tinka sumuštiniams gaminti, visokiems – didesiems ir vieno kąsnio – seniai visiems aišku. Bandymas suvest į porą avokadą – pavykęs taip pat. Pabandykit šiuos sumuštinius. Negėda svečiui pasiūlyti, o užšaldytus žuvies likučius naudoti, pavyzdžiui, kad ir tokiam omletui – sudėtiniam “kiaušiniuočiui”. Kažkaip visai gerai susigrojo skoniai ir tekstūros. Reikalai, nemeluosiu, vyko žaibiškai greitai, nes alkis nebuvo draugiškas laukimui. Pilna lėkštė tokio maisto nuramina pavargusį po dienos darbų kūną. Pagalvojau, kad pusryčiams ir dienos “kurui”, – puikiai taip pat. Kam kaip…

Štai taip!

Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 1 v.š. pieno
  • 1 raudonojo svogūno (nedidelio)
  • 1 v.š. miltų
  • 4 salotos lapų
  • 6 smulkiavaisių pomidorų
  • kelių gabaliukų namuose sūdytos žuvies (lašišos ar upėtakio)
  • ghi sviesto (galima ir paprasto)
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • raudonosios paprikos miltelių
  • prieskoninių žolelių
Omleas su sūdyta žuvimi
Gaminimas:
  1. Nuplaunam ir nusausinam salotos lapus, sudedam į lėkštę.
  2. Raudonąjį svogūną supjaustom plonais žiedais.
  3. Išplakam omletą iš vieno kiaušinio, šaukšto pieno ir miltų.
  4. Keptuvėje įkaitinam ghi sviestą, suberiam paruoštus raudonuosius svogūnus, užberiam druskos.
  5. minutę pakepam, ant viršaus supilam omleto ruošinį, kepam, kol gražiai užsitraukia viršus (galima ir apversti, bet nebūtinai).
  6. Iškepusį “blyną” dedam į lėkštę prie salotų, o į keptuvę įleidžiam kitą kiaušinį.
  7. Kepam kol gražiai apskrunda baltymo krašteliai, pabarstom druska, pipirais, raudonosios paprikos milteliais, iškepusį uždedam ant omleto.
  8. Ant viršaus įtaisom per pusę pjaustytus pomidoriukus, išdėliojam sūdytos žuvies gabalėlius.
  9. Patiekiam su duonos skrebučiu, bet galima ir be jo.

Skanaukite tai, kas išbandyta ir vertinga be išlygų, o kūrybiškumas patiekalą padarys ne tik patrauklesnį, bet ir skanesį!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *