Skoniai · Sluoksniuotos tešlos kepiniai

Ypatingi sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su obuoliais

Negalėjau atsispirti kūrybiniam procesui, žinodama, kad šaldytuve liko dar vienas lakštas sluoksniuotos tešlos. (Atsimenate prieš tai gaminau iš jos sūrio lazdeles). Dabar panorau kažko saldaus. Prieš akis mirgėjo rožytės, gėlytės su vilingai kyšančiomis  raudonskruosčių obuoliukų puselėmis. Ne, negalima likti abejingu ir nieko nedaryti! Imkite ir jūs, pasiraitykite rankoves ir, jei neturite naminės sluoksniuotos tešlos, traukite tą, kurią kažkada parsinešėte iš prekybos centro su akcija ar be jos, tiks visokios.:)

Reikės:
  • sluoksniuotos tešlos
  • obuolių
  • rudojo cukraus

Gaminimas:

Rožytės

  1. Paimkite keturkampį sluoksniuotos tešlos lakštą, pakočiokite taip, kad taptų šiek tiek plonesnis, bet neprarastų savo formos.
  2. Supjaustykite 3-4 centimetrų juostelėmis.
  3. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir gražiai, viena prie kitos, suklokite ant tešlos.
  4. Apibarstykite cukrumi (galima naudoti rudąjį). Atsargiai suvyniokite – pasistenkite, kad obuoliai neišslystų iš ritinėlio.
  5. Baigę, ritinėlį apverskite, rožytę padailinkite.
  6. Pasidžiaugę pirmuoju kūriniu, dėkite jį ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, imkitės kitų.

Gėlytės

  1. Tešlą supjaustykite vieno centimetro juostelėmis.
  2. Obuolius supjaustykite ritinėliais po centimetrą ar pusantro.
  3. Išimkite sėklalizdžius, paplatinkite skylutę tiek, kad galima būtų be didelio vargo apvynioti obuolio diskelį tešlos juostele.
  4. Imkitės darbo – šiek tiek kantrybės – tikrai pavyks!
  5. Kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Skanaus, Jums, šių išskirtinių pyragaičių skanavimo!

Sluoksniuotos tešlos fantazijos
Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais

Dar šis bei tas…

Prieš kepant būna, kad gėlytės ne gėlytės, tačiau nesibaiminkite – 200 laipsnių karštyje, jos išsiskleidžia visam savo gražume.

Galima,  prieš kepant,  visų šių grožybių kraštelius švelniai patepti kiaušinio plakiniu – bus išraiškingesnės.

Rožytei, obuolius supjaustykite kuo ploniau – bus lengviau susukti, o ir tešla kepant juos lengviau pakels (nuotraukoje gal per daug išsiskleidusios.:)

Sluoksniuotos tešlos instrukciją pagal prancūzus rasite čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *