Daržovių patiekalai · Skoniai

Cukinijų luoteliai

Nuostabi daržovė cukinija. Aibę dalykų galima pasigaminti, pradedant nuo paprastų cukinijų skrebučių, baigiant imantriai įdarytais jų valgiais. O kokių puikių atsargų žiemai galima pasiruošti! Daugiau žiūrėti čia.

Cukinijų luoteliai – mano bene mėgstamiausi.:)

IMG_0291[1]
IMG_0293[1]
IMG_0303[1]
Reikės: (dviems asmenims)
  • 1 vidutinio dydžio cukinijos
  • 300 g maišyto jautienos/kiaulienos faršo
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 2 vidutinių morkų
  • 2 a.š. pomidorų pastos
  • 0,5 vidutinio pomidoro
  • 100 g kietojo sūrio
  • Aliejaus (daržovių, faršo apkepinimui)
  • Druskos
  • Pipirų
  • Mėgstamų prieskonių, žalumynų
Gaminimas:
  1. Cukinijas nuplauname, perpjauname per pusę, šaukštu išskobiame vidurinę dalį.
  2. Gautus luotelius apibarstome druska ir paliekame „paprakaituoti“ kol ruošiamas įdaras.
  3. Svogūnus supjaustome, pakepame aliejuje, sudedame tarkuotas morkas.
  4. Kai daržovės suminkštėja, įmaišome prieskonius ir nukeliame nuo ugnies.
  5. Kitoje keptuvėje pakepiname faršą, pabarstome druska, pipirais.
  6. Pakepintus produktus sumaišome, įdedam porą arbatinių šaukštelių pomidorų pastos.
  7. Cukinijų luotelius perplauname šaltu vandeniu, nusausinam viruviniu rankšluoščiu (galima patepti šiek  tiek aliejaus).
  8. Įdaru užpildome luotelių vidų, vyniojame į foliją, kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
  9. Trumpam išimame, atidengiame luotelius, sukaišome pomidoro puseles, užbarstome tarkuoto sūrio, grąžinam  į orkaitę dar 10 minučių.
  10. Iškepusias daržoves apibarstom mėgstamais žalumynais.

Skanių Jums pietų bei vakarienės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *