Nuostabi daržovė cukinija. Aibę dalykų galima pasigaminti, pradedant nuo paprastų cukinijų skrebučių, baigiant imantriai įdarytais jų valgiais. O kokių puikių atsargų žiemai galima pasiruošti! Daugiau žiūrėti čia.
Cukinijų luoteliai – mano bene mėgstamiausi.:)
![IMG_0291[1]](https://i0.wp.com/www.lessaisons.lt/wp-content/uploads/2016/08/IMG_02911.jpg?resize=663%2C663&ssl=1)
![IMG_0293[1]](https://i0.wp.com/www.lessaisons.lt/wp-content/uploads/2016/08/IMG_02931.jpg?resize=663%2C663&ssl=1)
![IMG_0303[1]](https://i0.wp.com/www.lessaisons.lt/wp-content/uploads/2016/08/IMG_03031.jpg?resize=663%2C663&ssl=1)
Reikės: (dviems asmenims)
- 1 vidutinio dydžio cukinijos
- 300 g maišyto jautienos/kiaulienos faršo
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 2 vidutinių morkų
- 2 a.š. pomidorų pastos
- 0,5 vidutinio pomidoro
- 100 g kietojo sūrio
- Aliejaus (daržovių, faršo apkepinimui)
- Druskos
- Pipirų
- Mėgstamų prieskonių, žalumynų
Gaminimas:
- Cukinijas nuplauname, perpjauname per pusę, šaukštu išskobiame vidurinę dalį.
- Gautus luotelius apibarstome druska ir paliekame „paprakaituoti“ kol ruošiamas įdaras.
- Svogūnus supjaustome, pakepame aliejuje, sudedame tarkuotas morkas.
- Kai daržovės suminkštėja, įmaišome prieskonius ir nukeliame nuo ugnies.
- Kitoje keptuvėje pakepiname faršą, pabarstome druska, pipirais.
- Pakepintus produktus sumaišome, įdedam porą arbatinių šaukštelių pomidorų pastos.
- Cukinijų luotelius perplauname šaltu vandeniu, nusausinam viruviniu rankšluoščiu (galima patepti šiek tiek aliejaus).
- Įdaru užpildome luotelių vidų, vyniojame į foliją, kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
- Trumpam išimame, atidengiame luotelius, sukaišome pomidoro puseles, užbarstome tarkuoto sūrio, grąžinam į orkaitę dar 10 minučių.
- Iškepusias daržoves apibarstom mėgstamais žalumynais.
Skanių Jums pietų bei vakarienės!