Liko obuolių nuo praėjusio derliaus? Pats laikas jais pasirūpinti. Kepkite obuolių štrudelį.
Reikės:
- Sluoksniuotos tešlos (savos gamybos – 1 porcijos arba 6-8 lapų pirktinės šaldytos bemielės)
- 55 gramų sviesto
- 100 gramų miltinio cukraus
- 1 apelsino sulčių + tarkuotos žievelės
- 2 šaukštų džiūvėsėlių
- 6 didesnių obuolių
Gaminimas:
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais.
- Apelsiną nušveiskite su soda ir druska, nuplaukite po šiltu tekančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
- Obuolius sumaišykite su miltiniu cukrumi, apelsinų sultimis ir nutarkuota žievele.
- Ištirpinkite sviestą.
- Tešlą iškočiokite stačiakampio forma, ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais.
- Dėkite obuolių įdarą, užlenkite kraštus ir susukite tešlos lakštą į vyniotinį.
- Aptepkite likusiu sviestu.
- Vyniotinį subadykite šakute, kad išeitų garai.
- Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių, kol švelniai paruduos.
Skanaukite šiltą su ledais!
Dar šis bei tas…
Paskanaukite taip pat vokiško obuolių vyniotinio.