Pyragai · Skoniai

Obuolių štrudelis

Liko obuolių nuo praėjusio derliaus? Pats laikas jais pasirūpinti. Kepkite obuolių štrudelį.

Reikės:

  • Sluoksniuotos tešlos  (savos gamybos – 1 porcijos  arba 6-8 lapų pirktinės šaldytos bemielės)
  • 55 gramų sviesto
  • 100 gramų miltinio cukraus
  • 1 apelsino sulčių + tarkuotos žievelės
  • 2 šaukštų džiūvėsėlių
  • 6 didesnių obuolių
Obuolių štrudelis

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais.
  2. Apelsiną nušveiskite su soda ir druska, nuplaukite po šiltu tekančiu vandeniu, nusausinkite,  nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
  3. Obuolius sumaišykite su miltiniu cukrumi, apelsinų sultimis ir nutarkuota žievele.
  4. Ištirpinkite sviestą.
  5. Tešlą iškočiokite stačiakampio forma, ištepkite  sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais.
  6. Dėkite obuolių įdarą, užlenkite kraštus ir susukite tešlos lakštą į vyniotinį.
  7. Aptepkite likusiu sviestu.
  8. Vyniotinį subadykite šakute, kad išeitų garai.
  9. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių, kol švelniai paruduos.

Skanaukite šiltą su ledais!

Dar šis bei tas…

Paskanaukite taip pat vokiško obuolių vyniotinio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *