Skoniai · Spurgos, žagarėliai

Varškės spurgos

Kai reikia pamaitinti minią. Ir kai veiksmas eina pirma visokių pasvarstymų, kur labai dažnai pastringama, ir kur susipina mintys su abejonėmis.

Nusipirkau varškės – galvojau, kaip daugumas maisto tinklaraštininkų, pagaminsiu ukrainietišką patiekalą. (Varškės patiekalai ten labai mėgstami). Labai norėjosi ir man solidarizuotis su Ukrainos tauta. Tačiau, kol generavau mintis “kas tai turėtų būti”, “ar tai bus tikrai ukrainietiškas”, “kaip bus priimtas šeimos”, “ar vienoks kitoks pavyks”, – neapsižiūrėjau, kaip internetinę erdvę užplūdo jūra įvairiausių dalykų – nuo grietiniečių iki barščių (pastarųjų dar net nesiruošiau bandyti). O kaip išradingai žmonės receptuose panaudojo mėlyną-geltoną spalvas! Džiugesys užliejo širdį. Ai, galvoju, nieko nenustebinsiu, tik pasikartosiu – geriau išvirsiu spurgas, kurios patiktų pabėgusiems nuo karo vaikams. Kažkodėl va toks buvo argumentas pačiai sau, nes per ilgai trypčiojau vietoje.

Kadangi pati niekada nesu išvirusi “normalių” spurgų, pamaniau, kad dabar yra proga susirasti gerą receptą. Vidiniam balsui įsitraukus į dialogą, apsistojau prie vieno. O toliau procesas vyko taip greitai, kad net neapsižiūrėjau, kaip ant stalo išaugo tobulų varškės spurgų pilaitė.

…Ir atokvėpis – lėtas mėgavimasis savo kūriniu, fotografavimas iš įvairių pusių, teksto dėlionė ir neapleidžianti mintis – pamaitinti minią. Žinoma, viena su tuo nesusitvarkyčiau, bet būti tokios komandos nariu mielai sutikčiau.

Negali žinoti, kada ir kur gali prireikti kiekvieno iš mūsų patirties.

Aš pasiruošusi…

Reikės:
  • 600 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 3 v.š. cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 250 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus (virimui)
  • cukraus pudros (užbarstymui)
Gaminimas:
  1. Varškę pertriname per sietelį (jokiu būdu neblenderiuojame).
  2. Į varškę dedame cukrų, druską viską išmaišome.
  3. Po vieną dedame kiaušinius, gerai išsukame.
  4. Įkandin dedame sodą, užgesintą actu, – išmaišome.
  5. Į varškės masę sudedame išsijotus miltus, dar kartą viską gerai išmaišome.
  6. Puode/prikaistuvyje/gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų.
  7. Šlapiais delnais formuojame nedidelius kamuoliukus, verdame ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda.
  8. Išvirusias spurgas sudedame į didesnę lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais.
  9. Atvėsusias pabarstome cukraus pudra.

Skanaujam kaip kam patinka – vienas, užsigeriam kakava, kava ar arbata.:)

Dar šis bei tas…

Viriau nedideliame 1 litro prikaistuvyje po 5 spurgas.

Aliejaus įpyliau beveik pusę prikaistuvio – nuvirė labai nedidelis kiekis.

Visą virimo laiką temperatūrą buvau nustačiusi ant 6 padėtiesspurgos gražiai apskrudo, o viduje pilnai buvo išvirę.

Šį receptą labai rekomenduoju – spurgos gražios formos, minkštutės, tirpstančios burnoje.

Recepto šaltinis: http://www.ritosreceptai.lt/search?q=spurgos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *