Net visavalgiai tikriausiai nenurašys tofu sūrio į paraštes. Net nežinodami kas tai per sūris ar ne sūris nuoširdžiai pripažins, kad skanu. Net patiekus tokius iešmelius užkandžiams, įsidrąsinę, užsigers šį kąsnelį gurkšneliu balto vyno – tikiu, nustebs tobula derme.
Dermė turi egzistuoti visame kame…
Apie tofu. Tai fermentuotas kiniškas pagardas, sudarytas iš apdoroto, konservuoto tofu, naudojamo Rytų Azijos virtuvėje. Sudedamosios dalys paprastai yra sojos pupelės, druska, ryžių vynas ir sezamo aliejus arba actas. Pasitikslinau iš Vikipedijos.
Gebėjimas pamiršti – kartais būna privalumas. Į atskirus atminties stalčiukus informaciją juk dedame nuo svarbiausios iki mažiau svarbios. Jeigu viską bandytume sutalpintį į vieną stalčių – neužsidarytų.;)
Reikės:
Tofu iešmeliams
- 180 g tofu sūrio (1 pakuotės)
- 2 nedideli cukinijų
- rupios jūros druskos
- įvairių rūšių šviežiai maltų pipirų mišinio
- raudonosios paprikos miltelių
- aliejaus (kepimui)
Patiekimui
- sezamų sėklų
- kepintų sezamų aliejaus
- porų laiškų
- vyšninių pomidoriukų
Gaminimas:
- Tofu sūrį išimame iš pakuotės, nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
- Cukiniją nuplauname, daržovių pjaustykle ar aštriu peiliu supjaustome juostelėmis.
- Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus, pakaitiname, sudedame druską ir prieskonius (šiek tiek, kad kepamos cukinijos įgytų skonį).
- Prieskonius išmaišome su aliejumi ir ant didesnės kaitros apkepame cukinių juosteles – iškepusias dedame į lėkštę, o naujai kepamoms – kartojame aliejaus, prieskonių “repertuarą”, kol iškepame visas, išjungiame kaitrą.
- Nusausintą tofu sūrį supjaustome išilgai, po to – kubeliais.
- Tofu kubelius įvyniojame į apkeptas cukinijų juosteles, sumauname ant iešmelių.
- Kepame 175 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių – cukinija lengvai apkepa, o sūris tampa minkštas.
- Patiekimui – sausoje keptuvėje pakepiname sezamų sėklas, supjaustome porų laiškus.
- Iešmelius sudedame į didesnę lėkštę, pašlakstome kepintų sezamų aliejumi, pabarstome kepintų sėklų, porų laiškų.
- Užkandžiaujame!
Dar šis bei tas…
Tokius iešmelius galite patiekti su basmati ar rudaisiais ryžiais. Jeigu norite daugiau skonio, patiekite juos su sojų padažu.