Kiaušinių patiekalai · Skoniai

Omletas su romanine salota

Omletas, kuris man patinka, tai keptas orkaitėje, paskanintas daržovėmis, sūriu. Pusryčiams ar vakarienei – jis puikus! Prie jo galima patiekti šviežių daržovių, juodos duonos. Jeigu dar nebandėte – būtinai išsikepkite kurią dieną. Kiaušinių namuose visada rasite, sūrio – taip pat. O jei norėsite jį pagerinti,  bus kuo – esu tikra. Man, asmeniškai,  labiausiai patinka augaliniai priedai, o jų gali būti įvairių įvairiausių. Šį kartą man po ranka pasitaikė romaninė salota.

Reikės: (2 asmenims)
  • 6 kiaušinių
  • 300 ml pieno
  • 2 v.š. sviesto
  • 4 romaninių salotų lapų
  • Mini mocarelos rutuliukų
  • Keleto juodųjų alyvuogių
  • Keleto džiovintų saulėje pomidorų
  • Šviežių arba šaldytų krapų
  • Žiupsnio druskos
Omletas keptas orkaitėje
Gaminimas:
  1. Nuplikinkite romaninių salotų lapus, sudėkite į kiaurasamtį, palikite, kad nutekėtų vanduo.
  2. Kiaušinius lengvai išplakite su pienu, pagardinkite druska, krapais.
  3. Paimkite stiklinę arba molinę kepimo formą, patepkite ją sviestu, sudėkite salotų lapus ir supilkite plakinį.
  4. Likusį sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į omletą.
  5. Sudėkite per pusę perpjautus mocarelos rutuliukus, pasmulkintus džiovintus pomidorus, į keturis dalis perpjautas alyvuoges.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min – kol susidarys rusva luobelė.
  7. Patiekti galite su itališka skrudinta duona ir krapų pesto.

Pilnų Jums energijos pusryčių, sočios vakarienės!

Dar šis bei tas…

Kepimo metu omletas pakyla, o vėliau kiek sukrenta – tai normalu. Svarbu nevarstyti durelių, gali visiškai sukristi.

Jeigu neturite romaninės salotos, tačiau savo darže auginate mongoldus, galite mėginti su jais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *