Omletas, kuris man patinka, tai keptas orkaitėje, paskanintas daržovėmis, sūriu. Pusryčiams ar vakarienei – jis puikus! Prie jo galima patiekti šviežių daržovių, juodos duonos. Jeigu dar nebandėte – būtinai išsikepkite kurią dieną. Kiaušinių namuose visada rasite, sūrio – taip pat. O jei norėsite jį pagerinti, bus kuo – esu tikra. Man, asmeniškai, labiausiai patinka augaliniai priedai, o jų gali būti įvairių įvairiausių. Šį kartą man po ranka pasitaikė romaninė salota.
Reikės: (2 asmenims)
- 6 kiaušinių
- 300 ml pieno
- 2 v.š. sviesto
- 4 romaninių salotų lapų
- Mini mocarelos rutuliukų
- Keleto juodųjų alyvuogių
- Keleto džiovintų saulėje pomidorų
- Šviežių arba šaldytų krapų
- Žiupsnio druskos
Gaminimas:
- Nuplikinkite romaninių salotų lapus, sudėkite į kiaurasamtį, palikite, kad nutekėtų vanduo.
- Kiaušinius lengvai išplakite su pienu, pagardinkite druska, krapais.
- Paimkite stiklinę arba molinę kepimo formą, patepkite ją sviestu, sudėkite salotų lapus ir supilkite plakinį.
- Likusį sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į omletą.
- Sudėkite per pusę perpjautus mocarelos rutuliukus, pasmulkintus džiovintus pomidorus, į keturis dalis perpjautas alyvuoges.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min – kol susidarys rusva luobelė.
- Patiekti galite su itališka skrudinta duona ir krapų pesto.
Pilnų Jums energijos pusryčių, sočios vakarienės!
Dar šis bei tas…
Kepimo metu omletas pakyla, o vėliau kiek sukrenta – tai normalu. Svarbu nevarstyti durelių, gali visiškai sukristi.
Jeigu neturite romaninės salotos, tačiau savo darže auginate mongoldus, galite mėginti su jais.