Skoniai · Sveikuolių pusryčiai

Bolivinė balanda su avokadu

Pusryčiams, bet nebūtinai, bolivinės balandos yra galingas baltyminis užtaisas tiems, kurie nevalgo mėsos – vegetarams ir veganams. Šių augalų, dar vadinamų kynvomis, sėklos neturi labai išreikšto skonio, todėl tinka įvairiausiuose patiekaluose – nuo desertų iki troškinių. “Nuo ko pradėti” – buvo nelengva. Iš pradžių, pamaniau, reikia paragauti. Išviriau, – taip – tarsi ir be skonio, tačiau ir be druskos galima valgyti – skaniau nei bet kokias kruopas. Kas tinka? – Bananai, kai norisi saldžiau. Kai saldžiai nesinori, galima dailiai įkomponuoti avokadą – pusryčiams jis tinka tobulai. Ir prie visko!

Reikės: (1 asmeniui)
  • 0,5 stiklinės bolivinės balandos sėklų
  • 1 stiklinės vandens
  • 1 avokado
  • 1 a.š. aliejaus
  • 2 a.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • saulėgrąžų daigų (nebūtinai)
Gaminimas:
  1. Bolivines balandas nuplaukite po šaltu vandeniu.
  2. Puode užvirkite vandenį, įdėkite šiek tiek druskos.
  3. Sudėkite sėklas, virkite 12 minučių.
  4. Nenukelkite puodo nuo kaitros – palaikykite dar 5 minutes.
  5. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką.
  6. Vaisiaus puseles, neišimdami iš kevalo, peiliu supjaustykite skersai ir išilgai – nedideliais gabaliukais.
  7. Išvirusias sėklas dėkite į lėkštę ar dubenėlį, šaukštu atsargiai iškabinkite avokado turinį, dėkite ant viršaus.
  8. Ant vaisiaus užpilkite aliejaus, citrinos sulčių, užberkite šiek tiek druskos.
  9. Pabaigoje padėliokite saulėgrąžų daigų.

Skanaukite į sveikatą – patikėkit, augalinis maistas padės pakeisti Jūsų įpročius!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *