Pusryčiams, bet nebūtinai, bolivinės balandos yra galingas baltyminis užtaisas tiems, kurie nevalgo mėsos – vegetarams ir veganams. Šių augalų, dar vadinamų kynvomis, sėklos neturi labai išreikšto skonio, todėl tinka įvairiausiuose patiekaluose – nuo desertų iki troškinių. “Nuo ko pradėti” – buvo nelengva. Iš pradžių, pamaniau, reikia paragauti. Išviriau, – taip – tarsi ir be skonio, tačiau ir be druskos galima valgyti – skaniau nei bet kokias kruopas. Kas tinka? – Bananai, kai norisi saldžiau. Kai saldžiai nesinori, galima dailiai įkomponuoti avokadą – pusryčiams jis tinka tobulai. Ir prie visko!
Reikės: (1 asmeniui)
- 0,5 stiklinės bolivinės balandos sėklų
- 1 stiklinės vandens
- 1 avokado
- 1 a.š. aliejaus
- 2 a.š. citrinos sulčių
- druskos
- saulėgrąžų daigų (nebūtinai)
Gaminimas:
- Bolivines balandas nuplaukite po šaltu vandeniu.
- Puode užvirkite vandenį, įdėkite šiek tiek druskos.
- Sudėkite sėklas, virkite 12 minučių.
- Nenukelkite puodo nuo kaitros – palaikykite dar 5 minutes.
- Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką.
- Vaisiaus puseles, neišimdami iš kevalo, peiliu supjaustykite skersai ir išilgai – nedideliais gabaliukais.
- Išvirusias sėklas dėkite į lėkštę ar dubenėlį, šaukštu atsargiai iškabinkite avokado turinį, dėkite ant viršaus.
- Ant vaisiaus užpilkite aliejaus, citrinos sulčių, užberkite šiek tiek druskos.
- Pabaigoje padėliokite saulėgrąžų daigų.
Skanaukite į sveikatą – patikėkit, augalinis maistas padės pakeisti Jūsų įpročius!