Ar šis tiramisu geresnis nei klasikinis ar tiramisu be kiaušinio? Aš už įvairovę.
Apie tiramisu ir jo kilmę dėsčiau minėtuose įrašuose, o šiandien – apie tiramisu patiekimą. Mano manymu šį desertą galima pritaikyti bet kokiai progai. Štai tokiose taurėse, papuoštas šviežiomis avietėmis, puikus Valentino dienos stalo akcentas. Yprastai šiai šventei labai jau mėgstamos braškės. Sutinku – braškė=širdelė. Bet avietės raudonis man labiau asocijuojasi su subtiliais jausmais, atsakingu požiūriu į partnerį, šeimą.
Aš už avietes. Bet sluoksniuotas deserta su braškėmis, Valentino sausainiai ar šokoladiniai ir sluoksniuoti desertai – be abejonės pradžiugins Jūsų artimus žmones ne mažiau.:)
Reikės: (2 asmenims)
- 8-10 “Damų pirštelių”
- 3 a.š. tirpios kavos
- 3 st vandens
- 1 a.š. tamsaus romo
- 100 g maskarponės sūrio
- 100 ml grietinėlės
- 40 g cukraus (aviečių sirupui)
- 50 g cukraus pudros
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1,5 a.š. želatinos
- 70-80 g aviečių (dažniausiai naudoju šaldytas)
- 100 g šviežių aviečių (papuošimui)
Gaminimas:
- Želatiną užpilame šaukštu vandens, paliekame išbrinkti.
- Avietes užpilame cukrumi, pakaitiname nedideliam prikaistuvyje, kol ištirps cukrus, supilame citrinų sultis, išmaišome.
- Supilame į sietelį, patriname mediniu šaukštu, kad atsiskirtų aviečių sėklos, o skystis nutekėtų į indą.
- Maskarponės sūrį išsukame su cukraus pudra.
- Standžiai išplakame grietinėlę, įterpiame į sūrio masę, viską gražiai apjungiame.
- Želatiną pakaitiname, kol ištirps, lėta srovele supilame į aviečių sirupą, išmaišome.
- Sirupą supilame į sūrio masę, viską apjungiame.
- Tirpią kavą užpilame verdančiu vandeniu, paliekame atvėsti.
- Į atvėsusią kavą įpilame romo, išmaišome.
- Pasiruošiame stiklines/stiklinius indelius.
- Imame “Damų pirštelius”, labai trumpam merkiame į kavą, ištraukiame, laužome nedideliais gabaliukais, dedame ant stiklinės dugno (iš viso du).
- Užpilame sūrio kremu.
- Ant viršaus dedame dar po du ar tris mirkytus kavoje ir pasmulkintus sausainius.
- Indelius su desertu dedame į šaldytuvą porai valandų.
- Patiekiame su šviežiomis avietėmis.
Skanaus!
Dar šis bei tas…
Apie grietinėlės plakimo ypatumus galite pasiskaityti čia.