Skubėkite trinti cukinijas. Jau lapkritis, o jų vis dar yra. Viską išbandėte: konservavote, kepėte, skrudinote, troškinote, tarkavote, pjaustėte visaip kaip išmanėte, grožėjotės… Tai jau tikrai, puiki daržovė! Kas gali labiausiai tikti šiuo metu – tai trinta sriuba.
Šį receptą jau nebepamenu, kur pamačiau, pabandžiau, patobulinau ir dabar tai yra mano mėgstamiausias trintos sriubos variantas. Jei tik mėgstate “veliūrines”, be abejonės, įsimylėsite ir šią.
Reikės:
- 700 ml vandens
- 400 g cukinijų
- 1 vidutinės bulvės
- 1 morkos
- 1 nedidelio svogūno
- 1 kubelio vištienos sultinio (galima imti natūralaus sultinio atitinkamą kiekį)
- druskos
- šviežiai maltų pipirų
- 2 lapelų baziliko
- 2-3 stiebelių petražolės
- saliero stiebo nedidelį gabalėlį arba jaunų salierų lapelių (nebūtinai)
- aitriosios paprikos mažą gabaliuką (nebūtinai)

Gaminimas:
- Į verdantį, pasūdytą vandenį sudedame supjaustytą gabaliukais bulvę, morką, paverdame 5 minutes.
- Suedame kubeliais pjaustytą cukiniją, svogūną, įdedam koncentruoto sultinio, paverdame dar 15 minučių.
- Išvirusias daržoves sutriname maisto smulkintuvu (blenderiu), įdedam smulkintą petražolę, baziliką, sriubą permaišome (galite dar kartą paleisti į darbą smulkintuvą).
- Į karštą sriubą įmaišome grietinėles arba rikotos sūrio, užbarstome šviežiai maltais pipirais.
- Skanaujame su skrudinta duona.
Laaabai skanu!