Skubėkite trinti cukinijas. Jau lapkritis, o jų vis dar yra. Viską išbandėte: konservavote, kepėte, skrudinote, troškinote, tarkavote, pjaustėte visaip kaip išmanėte, grožėjotės… Tai jau tikrai, puiki daržovė! Kas gali labiausiai tikti šiuo metu – tai trinta sriuba.
Šį receptą jau nebepamenu, kur pamačiau, pabandžiau, patobulinau ir dabar tai yra mano mėgstamiausias trintos sriubos variantas. Jei tik mėgstate “veliūrines” sriubas, jums ši, be abejonės, patiks.
Reikės:
- 700 ml vandens
- 400 g cukinijų
- 1 vidutinės bulvės
- 1 morkos
- 1 nedidelio svogūno
- 1 kubelio vištienos sultinio (galima imti natūralaus sultinio atitinkamą kiekį)
- Druskos
- Šviežiai maltų pipirų
- 2 lapelų baziliko
- 2-3 stiebelių petražolės

Gaminimas:
- Į verdantį, pasūdytą vandenį sudedame supjaustytą gabaliukais bulvę, morką, paverdame 5 minutes.
- Suedame kubeliais pjaustytą cukiniją, svogūną, įdedam koncentruoto sultinio, paverdame dar 15 minučių.
- Išvirusias daržoves sutriname maisto smulkintuvu (blenderiu), įdedam smulkintą petražolę, baziliką, sriubą permaišome (galite dar kartą paleisti į darbą smulkintuvą).
- Į karštą sriubą įmaišome grietinėles arba rikotos sūrio, užbarstome šviežiai maltais pipirais.
- Skanaujame su skrudinta duona.
Laaabai skanu!