Skoniai · Sriubos

Trinta cukinijų sriuba

Skubėkite trinti cukinijas. Jau lapkritis, o jų vis dar yra. Viską išbandėte: konservavote, kepėte, skrudinote, troškinote, tarkavote, pjaustėte visaip kaip išmanėte, grožėjotės…  Tai jau tikrai, puiki daržovė! Kas gali labiausiai tikti šiuo metu – tai trinta sriuba.

Šį receptą jau nebepamenu, kur pamačiau, pabandžiau, patobulinau ir dabar tai yra mano mėgstamiausias trintos sriubos variantas. Jei tik mėgstate “veliūrines”, be abejonės, įsimylėsite ir šią.

Reikės:
  • 700 ml vandens
  • 400 g cukinijų
  • 1 vidutinės bulvės
  • 1 morkos
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 kubelio vištienos sultinio (galima imti natūralaus sultinio atitinkamą kiekį)
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • 2 lapelų baziliko
  • 2-3 stiebelių petražolės
  • saliero stiebo nedidelį gabalėlį arba jaunų salierų lapelių (nebūtinai)
  • aitriosios paprikos mažą gabaliuką (nebūtinai)
Trinta cukinijų sriuba
Trinta cukinijų sriuba
Gaminimas:
  1. Į verdantį, pasūdytą vandenį sudedame supjaustytą gabaliukais bulvę, morką, paverdame 5 minutes.
  2. Suedame kubeliais pjaustytą cukiniją, svogūną, įdedam koncentruoto sultinio, paverdame dar 15 minučių.
  3. Išvirusias daržoves sutriname maisto smulkintuvu (blenderiu), įdedam smulkintą petražolę, baziliką, sriubą permaišome (galite dar kartą paleisti į darbą smulkintuvą).
  4. Į karštą sriubą įmaišome grietinėles arba rikotos sūrio, užbarstome šviežiai maltais pipirais.
  5. Skanaujame su skrudinta duona.

Laaabai skanu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *