Skoniai · Sriubos

Trinta burokėlių sriuba

Burokėliai yra ir maistas ir vaistas, o kai ateina jų metas, reikia skubėti pasigaminti jų atsargų žiemai, ir kol dar šviežučiai, pasimėgauti jų patiekalais. Beje, nepamirškite, kad ir lapai yra labai vertingi. Man visada smagu su jais eksperimentuoti, – jie visur taip lengvai pritaikomi, o parinkus jiems tinkamus ingredientus patiekalus galima paversti šedevrais. Reikia tik pasidomėti, kur ir su kuo jie labiausiai dera, o po to, pasitelkus išmonę ir fantaziją, galima atrasti netikėčiausių derinių, Labai nusiminčiau, jei sužinočiau, kad dar nepabandėte vegetariškų užtepėlių, kur burokėliai groja pirmu smuiku arba nepabandytumėte jų picai įdaryti.

O apie jų naudą sveikatai, galima būtų dėstyti ir valandą…

……………………………………… Tadammm! Štai, ant stalo garuoja akį traukianti, apetitą žadinanti sriuba iš savų, orkaitėje iškeptų burokėlių. Seniai svajojau apie tokią. Rezultatu likau patenkinta, – sukūriau labai skanią savąją versiją, kurią būtinai turiu pasidalinti.

Reikės:
  • 0,7 litrų vandens arba sultinio
  • 4 nedidelių šviežių burokėlių
  • 1 vidutinės bulvės
  • 1 vidutinės morkos
  • 2 vidutinių svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 2 šaukštų laimo sulčių
  • fetos sūrio
  • druskos
  • pipirų
  • kmynų
  • krapų
  • petražolių
  • moliūgo, sezamų, saulėgrąžų sėklų.
Trinta keptų burokėlių sriuba
Gaminimas:
  1. Burokėlius nuplaukite, nusausinkite ir kepkite aliuminio folijoje apie 45 minutes ar 1 valandą, 200 laipsnių orkaitėje.
  2. Į puodą, kuriame virs sriuba, supilkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnus, česnaką,  morkas, pabarstykite druska, pipirais,  kmynais,  lengvai pakepinkite.
  3. Supilkite sultinį, įdėkite kūbeliais supjaustytą bulvę, pavirkite, kol pradės minkštėti.
  4. Sudėkite nuluptus ir kūbeliais supjaustytus keptus burokėlius, viską pavirkite  maždaug 10 minučių.
  5. Nukėlę puodą nuo ugnies dažoves pertrinkite elektriniu smulkintuvu.
  6. Sriubą pagardinkite laimo sultimis, prieskoninėmis žolelėmis, sėklomis.
  7. Patiekite su fetos gabaliukais.

Skanaukite sveikuoliškas sriubas  dažnai!

Dar šis bei tas…

Paskaninti sriubą galite ir džiovintomis žolelėmis – jos čia labai tiks.

Balinti sriubą galite augaliniu pienu (ypač tinka kokoso), grietinėle, rikotos sūriu.

Patogiausia burokėlius pasiruošti iš vakaro – nereiks laukti, kol jie atvės.

Jeigu neturite savo sultinio, galite skonį sustiprinti sultinio kubeliais.

Keptus burokėlius galite naudoti ir kotletukams; jeigu mėgstate daržovių patiekalus ir nesatę dar jų išbandę, rekomenduoju.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *